Tort preparat în 15 minute! Fără făină! Din doar trei ingrediente! Într-atât de fin, încât propriu-zis se topește în gură!

Tortul cu blaturi de bezea și frișcă bătută se prepară ușor, din doar trei ingrediente, care pot fi cumpărate din orice magazin. Nu conține făină. Este foarte fin și are gust de înghețată. Puteți să improvizați și să adăugați orice fructe printre blaturi și straturile de cremă.

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-9 albușuri;

-450 g de zahăr;

-3 linguri de amidon de porumb (opțional).

Noi am copt blaturile într-o tavă cu dimensiunile de 16 x 26 cm. 

Pentru cremă:

-500 ml de smântână pentru frișcă 33%;

-2-3 linguri de zahăr pudră;

-o linguriță de extract de vanilie.

Dacă doriți, puteți să adăugați 250 g de cremă de brânză în cremă și să o completați cu zahăr pudră după gust.

De asemenea, noi am adăugat căpșuni în tort.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți bezeaua pentru un blat: separați cu grijă 3 albușuri de gălbenușuri, astfel încât niciun strop de gălbenuș să nu ajungă în ele și puneți-le într-un bol adânc, curat, uscat și degresat.

2.Bateți albușurile cu mixerul până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat 150 g de zahăr în ele și mixați-le până la apariția vârfurilor persistente. Bezeaua trebuie să fie lucioasă și stabilă (dacă întoarceți bolul cu susul în jos, ea nu trebuie să cadă).

3.Dacă doriți, puteți să încorporați o lingură de amidon de porumb în bezea, amestecând cu spatula, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus. Astfel bezeaua va căpăta o crustă crocantă după coacere, ceea ce adaugă desertului încă o textură.

4.Răspândiți uniform bezeaua pe tava tapetată cu hârtie de copt.

5.Coaceți blatul timp de 25 minute în cuptorul preîncălzit până la 150°C‌.

6.Scoateți-l din tavă și lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei.

7.Procedând similar, coaceți celelalte 2 blaturi de bezea.

8.Ca să economisiți timpul, puteți să pregătiți deodată toată bezeaua și să coaceți un singur blat pe tava standard a cuptorului și să-l tăiați ulterior în 3-4 părți.

9.Pregătiți crema: bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) cu mixerul până va căpăta puțin volum. Apoi adăugați zahărul pudră, extractul de vanilie și continuați să o bateți până la apariția vârfurilor persistente, mărind treptat viteza mixerului.

10.Dacă doriți, puteți să adăugați cremă de brânză în cremă. Pur și simplu puneți toate ingredientele într-un bol și bateți-le cu mixerul până la apariția vârfurilor persistente. Această variantă de cremă este mai stabilă și are gust mai bogat.

11.Noi am adăugat căpșuni în tortul de bezea, pe care le-am uscat bine după spălare și le-am tăiat în bucățele.

12.Asamblați tortul: suprapuneți blaturile de bezea pe un platou, ungându-le cu cremă. Răspândiți căpșunile pe fiecare strat de cremă, acoperindu-le cu puțină cremă înainte de adăugarea următorului blat.

13.Decorați desertul după cum vă place.

14.Dați-l la frigider pentru minim 60 minute.

15.Apoi porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New