Tortul cu cremă de mascarpone și vișine „Savoarea”!

Un desert gustos și aspectuos! Pregătiți-l și bucurați-vă de gustul lui minunat!

INGREDIENTE:

Pentru pandișpan:

-150 g de făină;

-150 g de zahăr;

-3 ouă.

Pentru cremă:

-250 ml de smântână pentru frișcă 33% (la temperatura camerei);

-250 g de mascarpone (la temperatura camerei);

-150 g de zahăr.

Altele:

-100 g de ciocolată cu lapte;

-2 pahare de vișine conservate, fără sâmburi (volumul paharului utilizat este 250 ml);

-150 ml de compot de vișine — pentru însiroparea pandișpanului.

Puteți să folosiți vișine congelate în locul celor conservate, dar după dezghețare ele trebuie fierte cu puțin zahăr. Altfel ele sunt prea acre și strică gustul tortului.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți pandișpanul: bateți ouăle cu mixerul pornit la viteză mare până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat zahărul în ele și continuați să le mixați pe parcursul a 8-9 minute, până vor deveni pufoase, voluminoase și albicioase: telurile mixerului trebuie să lase urme persistente pe suprafața lor.

2.Încorporați treptat (în 4-5 etape) făina cernută în spuma de ouă, amestecând cu spatula, prin mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus.

3.Transferați aluatul obținut într-o tavă rotundă, cu pereții detașabili și fundul tapetat cu hârtie de copt, unsă cu unt. Răspândiți-l uniform.

4.Coaceți pandișpanul timp de aproximativ 25 minute în cuptorul preîncălzit până la 160°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

5.Lăsați-l să se răcească puțin în tavă, după care separați-l de pereții ei cu ajutorul unui cuțit subțire și scoateți-l din ea. Lăsați-l să se răcească complet.

6.Pregătiți fructele: transferați vișinele din compot într-o strecurătoare, ca să le separați de compot. Presați-le puțin cu lingura, ca să le uscați parțial.

7.Pregătiți crema: bateți smântâna pentru frișcă cu mixerul până la apariția vârfurilor persistente, adăugând treptat zahărul.

8.Adăugați crema de brânză. Amestecați cu lingura sau cu mixerul pornit la viteza minimă până la omogenizare.

9.Asamblați tortul: puneți blatul înapoi în tava, în care l-ați copt sau pe un platou delimitat de un inel reglabil. Îmbibați-l cu compot de vișine, folosind lingura (puteți să ajustați cantitatea de compot după gustul dumneavoastră).

10.Răspândiți vișinele pe blatul însiropat, acoperindu-l în totalitate.

11.Răspândiți uniform crema de mascarpone pe stratul de vișine.

12.Presărați ciocolata dată prin răzătoarea mare pe suprafața tortului.

13.Dați tortul la frigider pentru câteva ore, ca să se închege.

14.Apoi separați-l cu grijă de pereții inelului, folosind un cuțit subțire (ca să-l separați mai ușor, puteți să tapetați pereții inelului cu folie acetat). Îndepărtați-l pe acesta și, dacă este necesar, transferați tortul pe un platou.

15.Porționați-l și serviți-l cu multă plăcere! El este moale, umed și delicios. Are un gust plăcut de lapte, completat de vișinele dulci-acrișoare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New