Rețeta clasică de pandișpan!

Dacă veți respecta toți pașii și toate regulile acestei rețete, veți obține întotdeauna pandișpane perfecte: moi, aerate, fine și delicioase. Încercați neapărat să pregătiți asemenea blaturi! Este foarte simplu și rapid!

INGREDIENTE:

-5 ouă medii sau 6 ouă mici (reci, abia scoase din frigider);

-un pahar de zahăr;

-un pahar de făină;

-unt/ulei — pentru ungerea tăvii.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați cu grijă albușurile de gălbenușuri, astfel încât niciun strop de gălbenuș să nu ajungă în albuș. Puneți-le în boluri curate, uscate și degresate.

2.Bateți albușurile cu mixerul până vor deveni spumoase și albicioase. Apoi adăugați treptat (în 2 etape) 2/3 de zahăr în ele, continuând să le mixați până la apariția vârfurilor persistente. Acest proces durează aproximativ 5 minute: aveți grijă să nu bateți prea mult albușurile.

3.Bateți gălbenușurile cu mixerul până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat (în 2 etape) zahărul rămas în ele și continuați să le mixați până vor deveni cremoase, voluminoase și albicioase.

4.Încorporați cu grijă spuma de gălbenușuri în cea de albușuri cu ajutorul unei spatule, realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

5.Încorporați treptat (în 3-4 etape) făina cernută în spuma de ouă cu ajutorul spatulei, realizând mișcări grijulii, circulare, orientate de jos în sus. Trebuie să obțineți un aluat pufos și omogen, fără cocoloașe.

6.Tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt și ungeți-i toată suprafața interioară cu unt sau ulei. Transferați aluatul în ea și răspândiți-l uniform.

7.Coaceți pandișpanul timp de 40-45 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Nu deschideți ușa cuptorului în primele 20-25 minute de coacere. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

8.Lăsați pandișpanul să se răcească, după care scoateți-l din tavă.

9.Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se „odihnească” pe parcursul câtorva ore. Apoi puteți să-l tăiați și să-l includeți în torturi și prăjituri.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New