Tortul „Medovik” preparat în 30 minute! O rețetă ideală!

Varianta rapidă a unui desert nemaipomenit de gustos!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-150 g de zahăr;

-200 g de miere;

-¼ linguriță de sare;

-180 g de unt 82%;

-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu;

-o lingură de suc de lămâie;

-3-4 ouă;

-400 g de făină.

Pentru cremă:

-800 g de smântână fermentată min. 30%;

-100-150 g de zahăr pudră;

-o linguriță de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți zahărul, mierea, sarea și untul într-o crăticioară cu fundul gros. Încălziți-le pe foc moderat, amestecând frecvent, până se vor combina complet și vor ajunge la punctul de fierbere.

2.Adăugați bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lămâie. Amestecați continuu pe parcursul a 1-2 minute sau până când compoziția va căpăta nuanța caramelului.

3.Luați-o de pe foc și amestecați-o cu telul timp de încă 1-2 minute. Apoi lăsați-o să se răcească pe parcursul a 5-10 minute, până când va ajunge la temperatura de 30-40°C‌.

4.Adăugați ouăle. Bateți cu telul până la omogenizare.

5.Adăugați treptat (în 2 etape) făina cernută. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe. Trebuie să obțineți un aluat semilichid, care se scurge repede de pe tel.

6.Răspândiți uniform un sfert din aluatul pregătit pe o bucată de hârtie de copt, ale cărei dimensiuni corespund cu cele ale tăvii standard a cuptorului. Acest pas poate fi realizat ușor cu ajutorul unei spatule unghiulare.

7.Transferați cu grijă hârtia de copt pe tavă și introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌. Coaceți blatul timp de 3-4 minute.

8.Procedând similar, coaceți încă 3 blaturi.

9.Întoarceți îndată fiecare blat pe o altă bucată de hârtie de copt. Separați-l de hârtia, pe care el s-a copt. 

10.Apoi uniformizați-i marginile cu ajutorul cuțitului pentru pizza. Tăiați-l în 2 părți egale.

11.Pregătiți crema: amestecați foarte bine smântâna fermentată, zahărul pudră și zahărul vanilat, folosind telul.

12.Asamblați tortul: ungeți mijlocul platoului cu puțină cremă, după care suprapuneți blaturile pe el, ungându-l pe fiecare dintre ele cu câte 4 linguri de cremă.

13.Ungeți suprafața și marginile tortului cu crema rămasă. Apoi presărați-le cu firimiturile rezultate din măcinarea bucățelelor rămase după uniformizarea marginilor blaturilor.

14.Dați tortul la frigider pentru câteva ore, ca să se pătrundă. Apoi, dacă doriți, puteți să-i uniformizați încă o dată marginile cu ajutorul unui cuțit mare, ca să se vadă toate straturile lui.

15.După aceasta porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New