Trei îngrășăminte pentru arborele de jad, care îl determină să înflorească!

Arborele de jad sau Crassula este, de fapt, o plantă cu flori. Dar înflorirea ei este extrem de rară în condiții casnice. Arborele de jad intră în hibernare de la începutul toamnei și își reactivează metabolismul abia odată cu încălzirea primăvăratică. 

De ce are nevoie arborele de jad? El necesită potasiu, azot, fosfor, calciu.

Potasiul determină înverzirea frunzelor lui. În cazul deficitului de potasiu frunzele plantei încep să se îngălbenească și să cadă.

Azotul este necesar tuturor plantelor, dar în cantități moderate. Excesul lui, precum și cel de potasiu, poate cauza uscarea plantei.

Fosforul reprezintă sursa energetică a arborelui de jad.

Cel mai potrivit îngrășământ organic pentru Crassula este cenușa de lemn, care este folosită din plin în grădinărit. Ca să pregătiți soluția fertilizantă, dizolvați o lingură de cenușă de lemn într-un litru de apă. Lăsați-o la macerat pe parcursul a 3 zile, după care udați solul plantei cu ea.

Făina de oase și pește este un alt îngrășământ potrivit pentru arborele de jad. Ea se aplică de maxim 3 ori pe an, deoarece se descompune greu și treptat în sol.

De asemenea, puteți să folosiți cojile de ouă. Ele sunt bogate în calciu și se folosesc ușor. Pisați-le bine în mojar și presărați-le pe suprafața solului din ghivece, iar apoi amestecați-le puțin cu el.

Spor la grădinărit!

New