Un truc utilizat de grădinarii experimentați!

Astăzi vrem să vă prezentăm un truc folosit de mulți grădinari, care vă poate ușura semnificativ viața și permite economisirea timpului folosit pentru irigarea grădinii.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o sticlă de plastic, cu volumul de minim 2 litri;

-o bucățică de burete din poliuretan, cu dimensiunile de 3 x 10 cm și grosimea de 3 cm;

-un cutter.

MOD DE LUCRU:

1.Înfiletați foarte bine capacul sticlei, după care tăiați-i fundul, folosind cutter-ul.

2.Apoi scoateți-i capacul. Îndoiți buretele în jumătate și introduceți-l pe gura sticlei. 

În acest fel ați obținut un sistem de irigare lentă, iar datorită prezenței buretelui, gura sticlei nu este niciodată blocată cu pământ.

3.Săpați o groapă cu adâncimea de 5 cm și puneți sticla pregătită în ea (cu gura în jos). Acoperiți-o cu pământ, bătătorindu-l bine, pentru ca ea să aibă echilibru.

4.Plantați răsadurile sau semințele în jurul sticlei: distanța dintre ele și sticlă trebuie să fie de aproximativ 5 cm.

5.Umpleți sticla cu apă stătută, potrivită pentru irigare.

AVANTAJELE ACESTEI METODE:

1.Irigarea se produce lent și din interior, spre deosebire de udarea cu pâlnia sau sistemul de irigare prin picurare, care sunt realizate din exterior. Astfel suprafața solului din jurul plantelor nu se întărește și permite pătrunderea excelentă a oxigenului la rădăcinile culturilor. Iar dacă veți acoperi solul cu un strat de mulci, umezeala din el se va menține încă mai mult.

2.Este irigată zona de dezvoltare a rădăcinilor, ceea ce înseamnă că ele vor tinde să pătrundă mai adânc în sol, unde umiditatea este mai mare. Astfel plantele nu vor avea rădăcini superficiale, care se usucă repede în perioadele caniculare (frunzele lor încep să se răsucească și să se ofilească).

Spor la grădinărit!

New