Turnați berea direct în tigaie! Bun de te lingi pe degete!

Aripioarele de pui gătite cu bere sunt bune de te lingi pe degete! Rețeta lor este foarte simplă și rapidă. Veți rămâne mulțumiți de rezultat!

INGREDIENTE:

-500 g de aripioare de pui;

-o linguriță cu vârf de bicarbonat de sodiu;

-o lingură de ulei;

-o linguriță de boia de ardei dulce;

-boia de ardei iute — după gust (opțional);

-½ linguriță de sare;

-150 ml de bere.

MOD DE PREPARARE:

1.Îndepărtați vârfurile aripioarelor de pui, după care divizați-le în jumătăți, secționându-le la nivelul articulației mijlocii.

2.Puneți-le pe o farfurie și presărați-le cu o linguriță cu vârf de bicarbonat de sodiu. Răspândiți-l uniform pe suprafața lor (cu mâinile). Apoi spălați-le bine sub jetul de apă rece și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

Vă recomandăm să spălați aripioarele de pui cu bicarbonat de sodiu, deoarece astfel le veți curăța în mod corespunzător și, pe lângă aceasta, ele se vor acoperi cu o crustă mai crocantă în timpul prăjirii.

3.Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie mare (nu aveți nevoie de mult ulei, deoarece aripioarele vor elibera puțină grăsime în timpul prăjirii). Așezați aripioarele de pui pe ea (într-un singur strat) și prăjiți-le până vor deveni aurii, întorcându-le de câteva ori de pe o parte pe alta, ca să nu-și elibereze tot sucul în tigaie, ci să-l păstreze în interiorul lor.

4.Cum numai aripioarele de pui vor deveni aurii, adăugați boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sarea și berea în tigaie.

5.Înnăbușiți-le în bere până când aceasta se va evapora complet. Nu uitați să le întoarceți periodic de pe o parte pe alta, ca să se gătească uniform.

6.Transferați aripioarele de pui pe un platou.

7.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New