Turte cu cartofi (la tigaie). O rețetă simplă, plină de gust!

Ce puteți să pregătiți din piureul de cartofi, care a rămas de la cina precedentă? Preparați aceste turte minunate și delicioase, din el. Simplu și rapid!

INGREDIENTE:

-3 cartofi medii;

-180 ml de lapte;

-½ linguriță de zahăr;

-½ linguriță de sare;

-15 g de drojdie proaspătă;

-300 g de făină;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați cartofii de coajă și fierbeți-i în apă ușor sărată până vor fi gata. Apoi scoateți-i din apă și pisați-i cu zdrobitorul pentru piure. Lăsați-i să se răcească puțin.

Dacă aveți piure deja preparat, puteți să-l folosiți pe acesta. 

2.Dizolvați sarea, zahărul și drojdia fărâmițată în laptele cald. Adăugați-le în piureul de cartofi. Amestecați foarte bine. 

3.Adăugați treptat făină cernută. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie moale, omogen și ușor lipicios. 

4.Acoperiți bolul, în care se află aluatul, cu folie alimentară și lăsați-l să dospească pe parcursul a 40 minute într-un loc cald.

5.Transferați aluatul pe masa presărată cu făină. Frământați-l puțin, după care divizați-l în 4 bucăți egale. Oferiți-le forma de biluțe și acoperiți-le cu folie alimentară. Lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 10 minute. 

6.Întindeți cu mâinile fiecare biluță de aluat sub formă de turtă rotundă, cu grosimea de 5 mm. 

7.Prăjiți turtele într-o cantitate mare de ulei, pe foc moderat, timp de câte 1-1.5 minute pe fiecare parte, până se vor rumeni. 

8.Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei. 

9.Serviți turtele cu multă plăcere! 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi! 

New