Un mod simplu de curățare a geamului de la cuptor: îndepărtează cu ușurință chiar și grăsimea uscată!

De multe ori, când trebuie să scoatem ceva din cuptor în prezența unor persoane străine, ne gândim că am putea să murim de rușine. „Vă rugăm, nu vă formați părerea despre noi după aspectul cuptorului”, — spunem și servim gustarea reușită, drept compensație pentru cele văzute. Totuși bucățelele arse de mâncare și stropii de grăsime de pe pereții cuptorului trebuie acceptate ca inevitabile, deoarece cuptorul este întotdeauna într-o stare ideală de curățenie doar la persoanele, care nu gătesc nimic în el.

Obiceiul de a spăla cuptorul îndată după utilizarea lui este un talent suprem, o aptitudine, care nu este deprinsă deodată și de toți. Din păcate, cuptorul este chiar locul din bucătărie, pe care deseori nu mai avem timp să-l spălăm, când facem curățenie. Iar când veți avea timpul necesar pentru realizarea sarcinii respective, folosiți acest truc inedit, oferit de echipa noastră!

Deosebirea acestui truc constă în faptul că el contribuie la îndepărtarea grăsimii lipite anume de ușa cuptorului. De acum nu veți mai fi nevoiți să frecați neîncetat și să spălați îndelung urmele de pe geamul ei, când toate forțele sunt îndreptate spre curățarea pereților interiori.

CUM PUTEȚI ÎNDEPĂRTA GRĂSIMEA DE PE UȘA CUPTORULUI?

1.Înainte de a începe curățarea, întindeți un prosop vechi sau o cârpă sub ușa cuptorului, ca să evitați spălarea ulterioară a podelei. Acoperiți orificiile de evacuare a aerului fierbinte cu bandă izolantă. Amestecați oțet de masă și apă (1:9) într-un recipient dotat cu pulverizator, după care umeziți suprafața interioară a ușii cu soluția obținută.

2.Presărați un strat gros de bicarbonat de sodiu pe ea.

3.Pulverizați soluția de oțet pe suprafața bicarbonatului de sodiu până va căpăta o consistență păstoasă. Lăsați-l să acționeze pe parcursul a 10-15 minute.

4.Folosind un burete sau o cârpă, frecați foarte bine toate locurile murdare.

5.Nu spălați resturile de bicarbonat de sodiu cu apă, deoarece astfel nu veți putea evita apariția urmelor albicioase. Adunați-le cu ajutorul periei sau aspiratorului. Apoi ștergeți suprafața cu o cârpă uscată din microfibră.

6.Cuptorul este iarăși ca nou! Și, după cum vedeți, nu trebuie să folosiți artileria chimică grea.

Iar voi cum îngrijiți cuptorul? Ar fi minunat, dacă ne veți povesti secretele voastre în comentarii!

Spor la treabă!

New