Un model reliefat și interesant de tricotat cu motive de „inimioare”!

Un model potrivit pentru tricotarea puloverelor. De asemenea, acesta poate deveni un cadou ideal pentru un copil sau pentru persoana iubită, realiza în culoarea albastră pentru bărbați și roz pentru femei.

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-2 andrele+ 1 andrea suplimentară;

-fir de tricotat.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Raportul modelului constă din 9 + 1 ochiuri de simetrie + 2 ochiuri de margine.

Noi dorim să vă arăm 2 rapoarte=20 ochiuri.

Montați 20 de ochiuri prin metoda clasică.

MOD DE LUCRU:

Rândul 1: *1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos*. Reiese că între fiecare raport trebuie să aveți 2 ochiuri pe dos.

Rândul 2: *1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*.

Rândul 3: *1 ochi pe dos. Urmează să tricotați 3 ochiuri încrucișate spre dreapta. Deci, scoateți pe andreaua suplimentară următoarele 2 ochiuri (în spatele lucrului), lucrați al treilea ochi pe față, apoi continuați să tricotați pe față acele 2 ochiuri de pe andreaua suplimentară. Urmează 1 ochi pe dos și 3 ochiuri încrucișate spre stânga (scoateți pe andreaua suplimentară următorul ochi (în fața lucrului), continuați să tricotați 2 ochiuri pe față, apoi ochiul de pe andreaua suplimentară, la fel pe față). 1 ochi pe dos*.

Haideți să repetăm acest raport, doar că fără ajutorul andrelei suplimentare: lucrați 1 ochi pe dos, apoi introduceți andreaua dreaptă în cel de-al treilea ochi, scoateți toate 3 ochiuri de pe andreaua stângă și îmbrăcați imediat înapoi primele 2 ochiuri, apoi și pe cel de al treilea deasupra, acum lucrați toate aceste trei ochiuri pe față. Astfel, obțineți aceeași încrucișare spre dreapta, doar că fără andreaua suplimentară. De asemenea, pentru a efectua aceeași procedură doar că spre stânga, va trebui să: montați 1 ochi pe dos, introduceți andreaua dreaptă din spatele ochiurilor 2 și 3. Scoateți ochiurile de pe andrea, îmbrăcați-l pe primul, apoi pe celelalte două înapoi. Lucrați-le pe față.

Rândul 4: *1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*.

Rândul 5: *1 ochi pe dos, scoateți următoarele 2 ochiuri de pe andrea și răsuciți-le cu pereții drepți în urmă, tricotându-le împreună pe față, 1 ochi pe față, jeteu, 1 ochi pe dos, jeteu, 1 ochi pe față, lucrați următoarele 2 ochiuri împreună pe față, 1 ochi pe dos*.

Rândul 6: *1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*.

În continuare, repetați rândurile 1-6.

Spor la treabă!

New