Un sfat prețios pentru cei care iubesc orhideele! Tijele florale vor elibera boboci noi!

După ce florile se usucă și cad, orhideea arată cam trist. Și, bineînțeles, există dorința ca în curând ea iarăși să înflorească și să bucure privirile tuturor prin frumusețea sa. Nu vă grăbiți să tăiați complet tija rămasă după înflorire, chiar dacă aveți impresia că ea nu va mai dezvolta boboci noi. Realizați câteva proceduri simple de recuperare, hidratare și stimulare cu ea.

Aveți nevoie de Aloe vera. Se cunoaște faptul că ea conține un set complet de vitamine și microelemente, care contribuie la nutriția, refacerea și stimularea creșterii și înfloririi plantelor.

Dacă aveți multă Aloe vera, cea mai eficientă metodă de utilizare a acesteia este următoarea: luați 2-3 frunze și tăiați-le în jumătăți longitudinale, după care frecați fiecare tijă florală cu ele. Realizați procedura respectivă de până la 2 ori pe săptămână, deși o singură dată este suficientă. Care sunt efectele ulterioare? Tijele florale uscate se rehidratează, capătă microelemente nutritive și, ceea ce este cel mai important, își „trezesc” treptat mugurii latenți. Anume din aceștia se dezvoltă ramuri noi, pe care apar boboci noi.

Dacă aveți puțină Aloe vera, atunci tăiați o frunză mică în bucățele și aplicați câte o bucățică pe fiecare tijă florală — pe locurile, în care există muguri latenți. Lăsați-le pe pozițiile respective până când se vor usca complet (1-2 săptămâni). Apoi înlăturați bucățelele uscate de Aloe vera și aplicați altele proaspete. Schimbați în acest fel bucățelele de Aloe vera până când mugurii vor fi activați. Gelul de Aloe vera va pătrunde direct și permanent în muguri, oferindu-le toate cele necesare pentru creștere și dezvoltarea unor tije florale noi.

Spor la grădinărit!

New