Nouă secrete simple pentru obținerea unei recolte mari de zmeură!

Zmeurul este o plantă destul de nepretențioasă, iar zmeura este una dintre fructele noastre preferate. Totuși, dacă zmeurii dumneavoastră nu rodesc bine, atunci notați și aplicați cele 9 secrete indicate mai jos. Recolta de zmeură din grădina dumneavoastră va fi invidiată de toți!

Secretul nr. 1: zmeurul are nevoie de multă lumină. De aceea, nu-l plantați în locurile umbroase.

Secretul nr. 2: irigarea regulată și abundentă este garanția unei plante sănătoase și a unei recolte bogate.

Secretul nr. 3: zmeurul, ca și orice altă cultură, are nevoie de fertilizare corectă. Humusul, compostul și cenușa de lemn sunt cât se poate de potrivite.

Secretul nr. 4: lăstarii tineri de pe tufele de zmeură, care apar pe parcursul perioadei vegetative, trebuie neapărat tăiați cu foarfecele de grădinărit.

Secretul nr. 5: solul din jurul tufelor de zmeură trebuie mulcit regulat — astfel umiditatea necesară va fi menținută la nivelul sistemului radicular.

Secretul nr. 6: tufele dese de zmeură trebuie neapărat suspendate pe spaliere din primul an de la plantare.

Secretul nr. 7: zmeurul are nevoie de tundere tomnatică regulată, ca să-și păstreze capacitatea de a rodi abundent.

Secretul nr. 8: nu uitați că chiar și zmeurul trebuie protejat de dăunători, dar preferabil fără utilizarea chimicalelor.

Secretul nr. 9: se recomandă ca zmeurul să fie tuns îndată după culegerea roadei — îndepărtați ramurile, care au rodit deja, pentru ca în următorul an ele să nu împiedice dezvoltarea ramurilor tinere.

Spor la grădinărit!

New