Cumpărați pentru bănuți o orhidee veștedă și uscată și oferiți-i o viață nouă. Cum să readuceți la viață o orhidee!

Adesea, prin diferite magazine puteți găsi o orhidee la „reducere”, care este abia vie, uscată și, de obicei, nu are deloc rădăcini verzi și vii sau are doar o rădăcină și o frunză. Însă, și așa, această orhideea poate fi readusă la viață!

Astfel, nu ezitați să o cumpărați, iar noi vă vom învăța cum să o reabilitați.

1. Mai întâi, îndepărtați frunzele uscate de pe orhidee și tăiați părțile uscate ale rădăcinilor cu o unealtă curată și dezinfectată.

2. Apoi, puneți orhideea într-un recipient de sticlă cu apă, astfel încât rădăcinile să fie acoperite complet dar să nu ajungă la tulpină și frunză. Cu toate acestea, conținutul de trebuie să constituie 4/5 din volumul întregului lichid turnat în recipient, iar 1/5 îl va fi peroxidul de hidrogen, cumpărat de la farmacie. Acest lucru va decontamina rădăcinile orhideei într-un mod delicat și va împiedica putrezirea acestora. Lăsați orhideea în aceste condiții timp de 40-50 de zile într-o cameră luminoasă, fără expunere directă la razele solare. Turnați apă periodic, pe măsură ce se va evapora.

3. Peste 45 zile, veți putea observa că rădăcinile existente au reînviat și au răsărit și altele noi, verzi și suculente. De asemenea, orhideea noastră a produs o frunză nouă și mică.

4. La această etapă, planta revitalizată poate fi transferată într-un ghiveci curat, igienizat, cu substrat special pentru orhidee. De acum încolo, orhideea va trebui udată prin imersie, ca de obicei.

După câteva luni, orhideea în sfârșit va dezvolta câteva rădăcini, inclusiv rădăcini aeriene, va emite o mulțime de frunze și va începe să dezvolte o tulpină florală!

New