Un truc genial pentru un desert ideal. Pur și simplu umpleți-le cu aluat!

Aveți nevoie de un desert splendid, cu preparare rapidă, care să decoreze orice masă de sărbătoare? Atunci încercați această variantă! 

Sucurile carbogazoase nu sunt folositoare, deoarece conțin mult zahăr. De aceea, dacă aveți o sticlă de suc în frigider, nu vă grăbiți să o beți, ci folosiți-o mai bine pentru pregătirea unui desert original și delicios. Cum? Citiți articolul, ca să aflați!

BRIOȘE CU FANTA ÎN CORNETE:

INGREDIENTE (PENTRU 7 PORȚII):

Pentru brioșe:

-380 g de mix pentru brioșe;

-200 ml de Fanta sau alt suc carbogazos asemănător;

-7 cornete din vafe (pentru înghețată);

-75 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui.

Pentru topping:

-sos de caramel;

-drajeuri M&M’s sau alte bombonele de acest fel;

-feliuțe de mandarine conservate.

De asemenea, aveți nevoie de un inel metalic, cu diametrul de 20 cm (pereții detașabili ai unei tăvi obișnuite, folie de aluminiu și o frigare de lemn).

MOD DE PREPARARE:

1.Înveliți inelul metalic cu folie de aluminiu, ca să-i creați un fund (ca în imaginile de mai jos). Apoi întoarceți-l cu fundul în sus.

2.Înfigeți cornetele în folia de aluminiu. Ele trebuie să fie stabile: să nu cadă și să nu alunece.

3.Puneți mixul pentru brioșe într-un bol adânc. Adăugați sucul carbogazos și uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați cu mixerul până la omogenizare. 

4.Transferați aluatul în cornete, umplând aproximativ ¾ din volumul fiecăruia (aluatul crește în timpul coacerii și ocupă spațiul liber, care a mai rămas în cornete).

5.Introduceți toată „construcția” în cuptorul preîncălzit până la 170°C, cu convecție. Coaceți brioșele pe parcursul a 15 minute. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea.

6.Lăsați brioșele să se răcească puțin. Apoi realizați câte 3 orificii în fiecare dintre ele, folosind frigarea de lemn.

7.Decorați brioșele cu sos de caramel, astfel încât el să pătrundă în orificiile realizate anterior. Completați decorul cu drajeuri de ciocolată și feliuțe de mandarine conservate.

8.Serviți brioșele, bucurându-vă de aspectul și gustul lor minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New