Usturoiul — îngrășământul ieftin și foarte potrivit pentru orhidee!

Soluția de usturoi, folosită ca îngrășământ pentru orhidee, este ieftină, disponibilă, ușor de preparat și foarte eficientă. Datorită ei, plantele rămân sănătoase, înfloresc îndelung și formează mulți boboci.

AVEȚI NEVOIE DE:

-4 căței de usturoi;

-2 litri de apă.

MOD DE LUCRU:

1.Tăiați cățeii de usturoi în bucățele, fără să-i curățați de coajă. 

2.Puneți-i într-o sticlă de plastic, cu volumul de 2 litri, după care umpleți-o cu apă.

3.Închideți sticla și puneți-o într-un loc întunecos și răcoros pentru minim 24 ore.

4.Strecurați soluția obținută și turnați-o pe substratul orhideelor, astfel încât să-l umeziți destul de bine. Așteptați scurgerea excesului de lichid din ghivece înainte de a le pune la locurile lor.

5.Fertilizați orhideele cu soluția de usturoi destul de frecvent, alternant cu irigările obișnuite.

Când irigați orhideele, aveți grijă să evitați udarea frunzelor lor, deoarece stagnarea apei la baza plantelor, între frunze, poate duce la îmbolnăvirea lor. Și este important să nu exagerați cu udarea orhideelor: este suficientă irigarea săptămânală.

Cel mai bine ar fi să udați orhideele prin îmbăierea lor: puneți-le în boluri și turnați apă în acestea, cât să depășească 1/3 din înălțimea ghivecelor. Lăsați orhideele să absoarbă apa până când rădăcinile lor își vor schimba culoarea: din gri în verde-deschis. Apoi scoateți-le din apă și așteptați scurgerea excesului de lichid din ghivece. Puneți-le la locurile lor.

Dacă orhideea are multe rădăcini aeriene, puteți să le udați prin pulverizare. Astfel veți crea un mediu umed în jurul lor, fără să adăugați prea multă apă în ghiveci.

Dacă vreți să curățați frunzele orhideei de praf, folosiți un amestec obținut din 70 ml de apă și 30 ml de lapte integral sau semi degresat. Înmuiați un disc de vată în soluția respectivă, stoarceți-l bine și ștergeți frunzele cu el. Proteinele din lapte previn dezvoltarea fungilor.

Spor la grădinărit!

New