Fertilizant eficient și puternic pentru plantele de interior – se poate descurca cu multe afecțiuni și dăunători!

Fertilizantul de astăzi, menit pentru plantele de apartament, are un efect foarte puternic de vindecare a afecțiunilor de stimulare și de întărire a imunității. Acesta poate fi administrat atât plantelor bolnave, cât și cel sănătoase, ca tratament profilactic.

Veți avea nevoie de:

– 1 ceapă de mărime medie;

– 1 l de apă;

– pastă de dinți.

Mod de preparare:

1. Tăiați ceapa decojită în formă de cubulețe și puneți-o într-un bol adânc. Turnați 1 l de apă stătută peste ea.

Notă: Ceapa are o compoziție unică de: calciu, fier, magneziu, fosfor (bun pentru înflorirea luxuriantă), vitaminele B1, B2 și C, (ajută la întărirea imunității și au efect stimulator asupra plantelor), precum și fitocide (resping dăunătorii și suprimă creșterea ciupercilor și a bacteriilor patogene). Compoziția sa are un efect benefic asupra plantelor și chiar este în stare să revigoreze cele mai atrofiate flori.

2. După aceasta, adăugați 3 cm de pastă de dinți și amestecați. Lăsați soluția să se infuzeze timp de 6 ore.

3. Apoi strecurați-o și turnați-o într-un recipient cu pulverizator.

4. Pulverizați sau ștergeți frunzele plantelor dvs. de interior cu ea.

Notă: Soluția poate fi folosită pentru plantele bolnave, în scopul tratării unor afecțiuni deja existente, sau pentru cele sănătoase, ca și tratament de profilaxie. De exemplu, puteți șterge frunzele orhideelor cu ea, pentru a le proteja de ciuperci și bacterii.

5. De asemenea, puteți turna câte 1-2 linguri în fiecare ghiveci cu flori. Tratamentul poate fi repetat o dată la 2 săptămâni.

6. Ceapa rămasă, o puteți adăuga în ghivecele plantelor și amesteca cu stratul superior de sol. Va servi drept îngrășământ.

Spor la grădinărit!

New