Vinetele picante „Limba soacrei” (pentru iarnă). Gustarea, care a cucerit inimile a milioane de oameni!

Un adevărat deliciu!

INGREDIENTE:

-5 kg de vinete;

-1 kg de ardei dulce roșu;

-300 g de usturoi;

-3-4 ardei iuți roșii;

-o lingură de ulei rafinat de floarea-soarelui (+ pentru prăjit);

-200 g de zahăr;

-200 ml de oțet 9%;

-4 linguri de sare neiodată.

Din aceste ingrediente noi am obținut 10 borcane de 500 ml de vinete picante.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați vinetele în rondele cu grosimea de aproximativ 1 cm. Puneți-le într-un vas încăpător, presărându-le cu sarea neiodată, potrivită pentru prepararea conservelor. Lăsați-le să se săreze pe parcursul a 60 minute (pe lângă sărarea lor, veți obține eliminarea amărelii, dacă este cazul și a lichidului excesiv din ele). După ce vinetele își vor reduce volumul, amestecați-le periodic.

2.Între timp curățați usturoiul, ardeii dulci și ardeii iuți (noi i-am folosit cu tot cu semințe). Treceți-i prin mașina de tocat carne, după care amestecați-i cu o lingură de ulei rafinat de floarea-soarelui și zahărul. Puneți deoparte compoziția obținută.

3.După ce vinetele se vor săra, stoarceți-le cu mâinile, ca să le separați de sucul eliberat de ele.

4.Prăjiți pe rând vinetele într-o cantitate mare de ulei încins, pe foc moderat-mare, sub capac, până când vor începe să se rumenească. Scoateți-le cu spumiera din ulei, lăsând să se scurgă excesul de grăsime de pe ele.

Dacă doriți, puteți să le prăjiți pe tigaie, dar astfel ele absorb mai mult ulei și prăjirea lor durează mai mult, deși ies mai rumene.

5.Adăugați oțetul în compoziția de ardei și usturoi. Amestecați foarte bine.

6.Puneți stratificat vinetele prăjite în borcanele sterilizate, alternându-le cu compoziția de ardei și usturoi. Umpleți complet borcanele.

7.Acoperiți-le cu capace sterilizate, fără să le închideți etanș și puneți-le într-o cratiță înaltă, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Turnați apă caldă în cratiță, astfel încât să acoperiți ¾ din înălțimea borcanelor cu ea.

8.Sterilizați viitoarele conserve timp de 20 minute din momentul clocotirii apei, pe foc mic (pentru borcanele de 500 ml).

9.Scoateți-le pe rând din apă și închideți-le ermetic.

10.Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

11.Puneți conservele obținute la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New