Covoraș pufos, confecționat fără împletire: o tehnică unică, pe care pot să o aplice chiar și copiii!

Această tehnică unică, destul de simplă, permite chiar și celor care nu știu sau nu au aptitudini de croșetare și tricotare, să creeze un covoraș moale și pufos. Deși pare incredibil, puteți să alegeți de sine stătător modelul, numărul culorilor și chiar și forma covorașului. Această sarcină poate fi îndeplinită chiar și de un copil, iar rezultatul este pur și simplu surprinzător. Și totul se datorează unui mic secret și anume setului reușit de materiale pentru lucru.

AVEȚI NEVOIE DE:

-un desen — în calitate de șablon;

-fir „Alize Puffy Fine” cu bucle — culorile, de care aveți nevoie;

-plasă din fibră de sticlă cu orificii mici (suficiente pentru pătrunderea firelor);

-un marker;

-foarfece;

-o croșetă.

Când veți alege desenul, cel mai bine ar fi să luați unul, al cărui contur poate fi trasat printr-o linie continuă. Astfel veți simplifica tot procesul.

Tăiați plasa după conturul viitorului covoraș. Apoi așezați-o pe desen și, folosind un marker, trasați conturul lui pe ea. 

Tăiați capătul de lucru al firului și desfaceți o buclă.

Găsiți orificiul din colțul plasei și treceți bucla pregătită prin el, trăgându-o de jos în sus.

Mai departe treceți buclele una după alta prin orificiile plasei, fără să omiteți vreunul. Ca să fie mai confortabil, puteți să folosiți o croșetă.

Tehnica rămâne neschimbată pe parcursul întregii lucrări. Când ajungeți la o margine, nu trebuie să rupeți firul. Lucrul cu o nouă culoare trebuie să înceapă cu desfacerea unei bucle. La sfârșitul lucrării „codițele” rămase se ascund pe dosul covorașului.

Așa arată covorașul obținut pe dos. Totul este destul de simplu și îngrijit. Nu este necesar să adăugați un strat suplimentar sau o căptușeală.

Deprinzând această tehnică, puteți să confecționați nu numai covorașe, ci și pleduri pufoase. În acest caz ar fi mai bine să folosiți pânza caroiată pentru lucrul de mână.

Spor la treabă!

New