Căciulă frumoasă de blană, confecționată dintr-un guler vechi!

Când vin frigurile, toți începem să ne îmbrăcăm mai gros. Iar cea mai călduroasă haină, precum verificată de trecerea timpului, este, bineînțeles, șuba. Șuba se poartă cu căciulă de blană, care este la fel de călduroasă și frumoasă. Și dacă pentru coaserea de sine stătătoare a șubei sunt necesare anumite aptitudini, căciula de blană poate fi realizată de orice doritor, chiar și de unul începător. În acest scop nu aveți nevoie de mașină de cusut! Pe lângă toate, căciula de blană, confecționată în condiții casnice, reprezintă un mod minunat de utilizare a blănii aruncate de mult timp prin vreun sertar (de exemplu, un guler).

AVEȚI NEVOIE DE:

-căciula, care va servi drept bază pentru blană;

-blana;

-ac și ață potrivită ca culoare;

-un foarfece.

MOD DE LUCRU:

În primul rând trebuie să pregătiți materialul și anume fâșiile de blană. Separați blana de căptușeală sau alte elemente prezente. Tăiați-o în fâșii cu lățimea de aproximativ 3 cm. În timpul tăierii este important să luați în considerație direcția fibrelor. Dacă bucățelele sunt prea scurte, coaseți împreună câteva dintre ele, astfel încât să obțineți fâșii cu lungimea necesară.

După ce fâșiile de blană vor fi gata, începeți să le coaseți pe căciulă. Pentru ca blana să fie mai ușor de cusut, umeziți-o puțin cu apă: fie cu mâna, fie cu pulverizatorul. Astfel fibrele pufoase pot fi netezite în direcția opusă a cusăturii și nu vă vor încurca.

Coaseți fâșiile de blană una lângă alta, realizând totul doar dintr-o parte, ca la căciulile din comerț. Coaseți prin tehnica tighelului (fiecare împunsătură începe de la locul împunsăturii precedente). Acoperiți toată căciula cu fâșii de blană. Lăsați-o să se usuce și admirați rezultatul!

Spor la treabă!

New