Prăjitura „Karpatka” — un desert foarte simplu și gustos!

Această prăjitură minunată reprezintă practic un ecler mare și arătos! Oare cine ar refuza un asemenea deliciu?

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-150 g de făină;

-250 ml de apă;

-100 g de unt;

-5 ouă;

-2 g de sare.

Pentru cremă:

-200 g de unt;

-un pahar de zahăr;

-un pahar de lapte;

-8 g de zahăr vanilat.

Pentru decor: ciocolată — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți apa, untul și sarea într-o cratiță cu fundul gros. Aduceți-le până la punctul de fierbere.

2.Reduceți focul până la minim și adăugați toată făina cernută. Amestecați energic cu spatula până când aluatul va deveni neted și omogen. Apoi țineți-l pe foc timp de încă 1-2 minute, până când va apărea o peliculă de aluat pe fundul cratiței, amestecând continuu.

3.Transferați aluatul într-un bol adânc. Amestecați-l cu spatula pe parcursul câtorva minute, ca să se răcească până la temperatura de 40-50°C‌.

4.După aceasta încorporați treptat (câte unul) ouăle în aluatul opărit, amestecând de fiecare dată până la omogenizare (cel mai bine ar fi să adăugați treptat ultimul ou, ca să nu obțineți un aluat prea lichid). Folosiți o spatulă sau o lingură de lemn sau silicon în acest scop. Trebuie să obțineți un aluat neted și omogen, care se scurge foarte lent de pe spatulă, creând aspectul de triunghi sau „cioc de pasăre”.

5.Transferați aluatul pe tava standard a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt sau o foaie de silicon. Răspândiți-l uniform, după care realizați mici denivelări pe suprafața lui cu ajutorul spatulei.

6.Coaceți blatul timp de 25-30 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii!!!

7.Lăsați blatul să se răcească, după care tăiați-l în 2 părți egale (în direcție transversală).

8.Pregătiți crema: turnați laptele într-o crăticioară. Adăugați zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecând frecvent, fierbeți compoziția rezultată timp de 1 minut din momentul clocotirii.

9.Apoi luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei. Ea se îngroașă și seamănă cu laptele condensat, dar este mai lichidă decât acesta.

10.Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 3-4 minute, până devine pufos și albicios.

11.Apoi încorporați treptat compoziția de lapte în el, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

12.Asamblați prăjitura: puneți unul dintre blaturile obținute pe un platou și răspândiți jumătate de cremă pe suprafața lui.

13.Răspândiți crema rămasă pe fața inferioară a celuilalt blat. Apoi așezați-l pe blatul inferior, astfel încât toată crema să fie situată între ele.

14.Acoperiți prăjitura cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.

15.Apoi topiți ciocolata și răspândiți-o sub formă de linii haotice pe suprafața prăjiturii.

16.Porționați și serviți prăjitura „Karpatka”!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New