3 rețete simple de pui pentru masa de sărbătoare – sunt ușor de făcut și dispar de pe masă într-o clipită!

Astăzi vă prezentăm trei rețete ideale de feluri principale de mâncare pentru orice masă de sărbătoare. Cuceriți inimile oaspeților dvs. cu aceste rețete ușoare, pregătite din ingrediente accesibile și foarte apetisante.

Rețeta nr. 1: piept de pui umplut!

INGREDIENTE:

– 600 g de piept de pui cu piele (fără os);

– 250 g de pulpe de pui;

– 150 g de ficăței de pui;

– 250 g de conopidă;

– 10 g de pătrunjel;

– 2 căței de usturoi;

– 10 g de tărâțe (secară, ovăz sau grâu);

– 25 g de semințe de pin (nuci, alune);

– 1 linguriță de boia de ardei dulce;

– un praf de nucșoară măcinată;

– piper negru măcinat;

– busuioc uscat;

– sare după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Dezosați pieptul de pui, așezați-l cu pielea în jos și divizați fiecare parte de piept în jumătate pe lățime, astfel încât să obțineți o fâșie lungă de carne. Condimentați-o cu sare și lăsați-o un pic să se odihnească.

2. Treceți ficățeii de pui, carnea de pulpe, conopida, pătrunjelul și usturoiul printr-o mașină de tocat carnea.

3. Condimentați tocătura cu tărâțe, boia de ardei dulce, semințe de pin, nucșoară, piper negru și sare. Amestecați compoziția cu o lingură.

4. Adăugați umplutura în centrul fâșiei de carne de pui, ridicați părțile laterale cu pielea deasupra, astfel încât să puteți să le uniți împreună. Adăugați forma de copt deasupra și întoarceți-o cu tot cu tocătorul pe care stătea carnea. Astfel, veți transfera puiul ușor și rapid în formă, cu „cusătura” în jos. Presărați pieptul cu boia de ardei dulce și busuioc uscat pentru a obține o culoare și o aromă deosebită.

5. Acoperiți forma cu hârtie de copt umezită cu apă și o folie de aluminiu. Acest „capac” dublu va permite cărnii să se pregătească mult mai repede și să rămână suculentă.

6. Încingeți cuptorul până la 180°C și coaceți puiul timp de 40 minute cu „capac”, apoi îndepărtați foliile și mai lăsați-l să se coacă timp de 20 minute, astfel încât pielea de deasupra să devină puțin crocantă și rumenă.

7. Lăsați carnea să se răcească timp de 20-25 minute, amplasați-o pe un platou tapetat cu frunze de salată, decorați-l cu frunze de pătrunjel și serviți-l pe masa de sărbătoare. Plusul imens în favoarea acestui fel de mâncare este faptul că poate fi servit atât cald, cât și rece.

*Valoarea energetică pentru 100 g: 144.7 kcal.

*Veți obține 1120 g de produs.

Rețeta nr. 2: gambe de pui „Cake pops”!

– 850 g de copănele de pui fără piele;

Pentru marinadă:

– 25 g de pătrunjel;

– 25 g de coriandru verde;

– 3 căței de usturoi;

– 25 g de muștar;

– 100 g de smântână fermentată de 15% sau iaurt natural;

– 15 g de nuci;

– jumătate de linguriță de coriandru uscat și măcinat;

– sare și piper negru măcinat după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Efectuați o tăietură circulară în jurul încheieturii de jos a osului, astfel încât să tăiați toate tendoanele. Îndepărtați pielea și apăsați puțin carnea în jos pe os. Mai efectuați câteva tăieturi în jurul copănelelor, mai ales în locurile unde se află tendoanele. Amplasați-le într-un bol încăpător, potrivit pentru marinarea cărnii.

2. Pregătiți marinada: adăugați toate ingredientele pentru marinadă în vasul unui blender și pasați-le până când veți obține o compoziție omogenă.

3. Turnați 1/3 din sosul obținut și distribuiți-l uniform peste toate copănelele. Lăsați-le să se marineze timp de aproximativ 8-12 ore. Dacă nu aveți atâta timp la dispoziție, va fi destul să se marineze și două ore.

4. Așezați-le în poziție verticală pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 20-25 minute.

5. Acum scoateți-le din cuptor și distribuiți restul marinadei peste acestea. Tocați mărunt miezul de nuci și presărați-l deasupra.

6. Întoarceți copănelel în cuptor, măriți temperatura până la 200°C și mai coaceți-le timp de 10-15 minute cu regimul convecție sau gril pornit.

*Valoarea energetică pentru 100 g: 216.9 kcal.

*Veți obține 770 g de produs.

Rețeta nr. 3: bărcuțe cu pui!

– 600 g de piept de pui;

– 200 g de lipie subțire;

– 130 g de roșii;

– 100 g de smântână fermentată de 15% sau iaurt natural;

– 5 g de pătrunjel;

– 5-6 frunze de busuioc verde;

– 2 căței de usturoi;

– 1 ou;

– sare și piper negru măcinat după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Efectuați tăieturi nu până la capăt pe verticală și orizontală astfel încât să obțineți pătrățele pe pieptul de pui. Tăiați fiecare bucată de piept în jumătate și amplasați carnea într-un bol. Asezonați-o cu sare și piper negru după gust.

2. Zdrobiți cățeii de usturoi, tocați mărunt pătrunjelul și frunzele verzi de busuioc și tăiați roșiile în cubulețe mărunțele. Adăugați aceste ingrediente în bolul cu carne împreună cu smântâna sau iaurtul natural. Amestecați și distribuiți marinada peste toate bucățelele de carne și lăsați-le să se marineze timp de 30-40 minute.

3. Formați bărcuțele: puteți folosi un cerc din lipie sau chiar să decupați câteva pătrate sau dreptunghiuri de dimensiunile corespunzătoare dintr-o lipie mai mare. Prindeți părțile opuse ale bărcuțelor cu o scobitoare și îndoiați înăuntru părțile din mijloc.

4. Adăugați câte o bucățică de piept de pui marinat în fiecare bărcuță. De asemenea, distribuiți marinada rămasă în bol peste fiecare porție.

5. Bate-ți un ou și periați generos marginile bărcuțelor.

6. Amplasați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 30 minute.

Veți obține un fel de mâncare de frumusețe rară. Carnea iese foarte aromată și suculentă, iar bărcuțele sunt crocante și rumene.

*Valoarea energetică pentru 100 g: 154.9 kcal.

*Veți obține 930 g de produs.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New