Această friptură din carne tocată este în stare să cucerească pe oricine! Are un gust plin de savoare și un aspect minunat!

Rețetă foarte simplă, destul de economică și rapidă de friptură din carne tocată, care iese atât de aspectuoasă și gustoasă, încât nici nu îți vine să crezi că a fost pregătită din cele mai accesibile ingrediente. Poate fi servită la cină atât caldă, cât și rece.

INGREDIENTE:

– 1 kg de carne tocată;

– 4 felii de pâine albă;

– 250 ml de lapte;

– 20 g de arpagic;

– 200 g de cașcaval;

– 3 ouă;

– piper negru măcinat (după gust);

– 1 linguriță de sare;

– jumătate de linguriță de nucșoară măcinată;

– pesmet (după nevoie);

– 1 ceapă;

– 2 frunze de dafin;

– 4 boabe de ienibahar;

– chimen măcinat (după gust);

– 100 ml de apă;

Pentru sos:

– 1 linguriță de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 linguriță de făină;

– 250 ml de apă sau zeamă de legume/carne;

– suc de lămâie și sare (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați pâinea albă în bucățele și puneți-o într-un bol adânc. Turnați laptele peste ea și amestecați-o bine cu mâna, ca să obțineți o compoziție cât mai omogenă.

2. Tocați arpagicul mărunt și puneți-l peste pâine. De asemenea, adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea cu găuri mici.

3. Spargeți ouăle în bol. Adăugați piperul negru măcinat, sarea, nucșoara măcinată, carnea tocată și amestecați compoziția bine cu mâna. În decursul procesului de frământare, adăugați pesmet, orientându-vă după consistența amestecului.

4. Tocați ceapa mărunt și puneți-o într-o tigaie antiaderentă.

5. Împărțiți amestecul de carne în două părți și modelați din ele niște batoane. Puneți-le peste ceapa din tigaie.

6. Periați-le cu ulei vegetal, realizați o linie adâncă pe lungimea fiecăruia. Apoi adăugați frunzele de dafin, boabele de ienibahar, chimenul și apa în tigaie.

7. Dați tigaia în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, pentru 60 de minute. Cu 10 minute înainte să fie gata, puteți mări temperatura până la 200ºC, pentru obține o crustă rumenită.

8. Pregătiți sosul: adăugați o linguriță de ulei în tigaia unde ați pregătit carnea, fără să scoateți ceapa. Puneți-o pe foc să se încingă. Apoi adăugați făina și apa sau zeama de carne sau legume. Amestecați sosul încontinuu, până când se va îngroșa. În final, asezonați-l cu suc de lămâie și sare după gust.

9. După ce a fiert aproximativ 10 minute, strecurați-la printr-o sită.

10. Mâncarea este gata! Savurați friptura de carne și sosul obținut cu multă plăcere, alături de o garnitură de cartofi.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New