Biscuiți de ciocolată cu nuci și caramel — un desert demn de admirație!

Biscuiții de ciocolată cu nuci și caramel sunt delicioși. Se prepară din aluat fraged cu cacao, la care se adaugă ulterior nuci și caramel. Gustul lor poate fi comparat cu cel al negresei (brownie) cu caramel. Haideți să-i pregătim!

INGREDIENTE (pentru 20-25 biscuiți):

-150 g de făină (un pahar);

-30 g de pudră de cacao (neîndulcită; 1/3 pahar);

-¼ linguriță de sare;

-100 g de unt moale;

-150 g de zahăr (2/3 pahar);

-un ou;

-4 linguri de lapte;

-140 g de nuci (un pahar);

-13-15 caramele moi;

-1/3 tabletă de ciocolată neagră.

Paharul utilizat pentru măsurători are volumul de 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți făina cernută, pudra de cacao și sarea într-un bol adânc. Amestecați-le până la omogenizare.

2.Separați albușul de gălbenuș.

3.Bateți untul moale cu zahărul până veți obține o compoziție pufoasă. Adăugați gălbenușul și mixați până la omogenizare. Adăugați 2 linguri de lapte și iarăși amestecați.

4.Adăugați treptat (în 2-3 porții) ingredientele uscate și amestecați foarte bine de fiecare dată (cu mixerul, spatula sau lingura).

5.Dați aluatul obținut la frigider pentru 60 minute, ca să se răcească și să îl modelați mai ușor.

6.Mărunțiți nucile cu ajutorul blenderului.

7.Bateți ușor albușul de ou, folosind furculița.

8.Scoateți aluatul din frigider. Modelați biluțe din el (de dimensiunea unei nuci). Tăvăliți-le prin albușul bătut și prin nuci. Așezați-le pe tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.

9.Realizați câte o adâncitură în mijlocul fiecărei biluțe (prin metoda, pe care o considerați confortabilă: fie cu degetul, fie cu ajutorul unei cupe foarte mici).

10.Coaceți biscuiții timp de 12-17 minute (în funcție de dimensiunea lor) în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Ei trebuie să se închege bine, dar aveți grijă să nu-i coaceți prea mult. Lăsați-i să se răcească.

11.Puneți caramelele moi într-un bol termorezistent. Topiți-le treptat (în câteva etape) în cuptorul cu microunde. După ce se vor înmuia, adăugați 2 linguri de lapte și încălziți-le încă o dată. Apoi amestecați totul până la omogenizare.

După ce veți topi bomboanele, lăsați caramelul să se răcească puțin înainte de a-l turna în pungă, ca să nu vă frigeți. Sau turnați-l în biscuiți cu ajutorul unei lingurițe.

12.Topiți ciocolata pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde — chiar înainte de a o aplica pe biscuiți.

13.Ca să fie mai confortabil, noi am transferat caramelul răcorit într-o pungă de plastic, tăindu-i ulterior un vârf. Turnați câte puțin caramel în adâncitura din mijlocul fiecărui biscuit. Puteți să realizați acest lucru și cu ajutorul unei lingurițe (½ linguriță de caramel în fiecare biscuit).

14.Înmuiați o furculiță în ciocolata topită și stropiți haotic fiecare biscuit cu ea.

15.Lăsați topping-urile biscuiților să se întărească puțin.

Delicioșii biscuiți de ciocolată cu nuci și caramel sunt gata!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New