Blinii fine de pui — mai gustoase decât unele chifteluțe! Semipreparate pentru congelator!

Bliniile delicioase de pui pot fi pregătite pentru prânz sau cină. De asemenea, puteți să le congelați, pentru ca întotdeauna să aveți la îndemână ceva gustos pentru toată familia!

INGREDIENTE:

-1 kg de piept de pui (500 g de piept + 500 g de pulpe dezosate);

-220 g de ceapă;

-1-2 căței de usturoi;

-2 ouă;

-200-250 ml de lapte + apă;

-160 g de cașcaval;

-130 g de făină;

-20 g de muștar;

-12 g de sare (sau după gust);

-2 g de piper negru măcinat;

-20 g verdeață proaspătă (noi am folosit mărar și pătrunjel);

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați cât mai mărunt ceapa și prăjiți-o în 1-2 linguri de ulei până se va înmuia și va începe să se rumenească. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească.

2.Treceți carnea de pui prin mașina de tocat carne, la care ați montat sita cu cele mai mari orificii sau tocați-o foarte mărunt cu cuțitul. Puneți-o într-un bol adânc.

3.Adăugați ceapa prăjită, usturoiul trecut prin presa de usturoi, ouăle, sarea și piperul negru măcinat, verdeața mărunțită, muștarul și 100 ml de lapte. Amestecați și frământați bine compoziția rezultată.

4.Adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea mică și făina cernută. Amestecați și frământați încă o dată compoziția. Ea trebuie să devină relativ omogenă.

5.Adăugați treptat apa (sau laptele, sau laptele combinat cu apă), amestecând cu mâinile. Orientați-vă după consistența compoziției: uneori nu este necesară toată cantitatea de lichid.

6.Modelați bliniile din compoziția rezultată cu ajutorul unei linguri (greutatea fiecărei blinii trebuie să fie de aproximativ 100 g), așezându-le direct pe tigaia încinsă, pe care ați turnat puțin ulei. Prăjiți-le pe foc mare, timp de câte 1.5-2 minute pe fiecare parte, până se vor rumeni.

7.Transferați bliniile rumenite pe tava tapetată cu hârtie de copt. 

8.Dacă vreți să le serviți imediat, coaceți-le timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

9.Dacă vreți să le congelați, răciți-le rapid până la temperatura camerei (de exemplu, pe balcon), după care dați-le la congelator. Când vreți să le serviți, gătiți-le pe parcursul a 15 minute în cuptorul cu microunde sau în cuptorul clasic, preîncălzit până la 180°C‌, fără să le decongelați în prealabil.

10.Serviți bliniile de pui cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New