Brânză delicioasă, preparată în 15 minute. Simplu, ușor și rapid!

Brânza poate fi preparată ușor și rapid în condiții casnice. Este fină, apetisantă și gustoasă. Puteți să adăugați diverse adaosuri în ea: ierburi uscate, nuci, semințe de susan, ciuperci uscate etc. Astfel veți obține un gust nou de fiecare dată. Brânza preparată după această rețetă este mai grozavă decât cele din comerț!

INGREDIENTE:

-1 litru de lapte min. 3%;

-3 ouă;

-200 g de smântână fermentată min. 20%;

-o linguriță de sare;

-adaosuri (ierburi uscate, nuci, semințe de susan etc.) — după gust.

Din aceste ingrediente veți obține 350 g de brânză. Nu aruncați zerul rămas după prepararea ei: folosiți-l la prepararea clătitelor, pateurilor sau pâinii.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele într-o cratiță potrivită. Adăugați sarea și amestecați. Apoi puneți cratița pe foc moderat și aduceți laptele până la punctul de fierbere.

2.Între timp spargeți ouăle într-un bol. Adăugați smântâna fermentată. Amestecați cu telul până la omogenizare.

3.Când laptele începe să clocotească, turnați în jet subțire compoziția de ouă și smântână în el, amestecând în permanență.

4.Apoi fierbeți compoziția rezultată pe foc moderat, amestecând continuu, pe parcursul a 8-10 minute, până când se vor forma bulgărașii de brânză și se va separa zerul.

5.Cu 1-2 minute înainte de terminarea procesului de fierbere puteți să adăugați orice adaos în cratiță (noi am folosit ierburi uscate). Amestecați. 

6.Cum puteți să verificați, dacă brânza este gata? Scufundați lingura de lemn în compoziția din cratiță și scoateți-o din ea: dacă suprafața ei este curată, înseamnă că brânza este gata și trebuie luată de pe foc.

7.Puneți o strecurătoare pe un bol adânc și acoperiți-o cu o bucată dublă de tifon. Turnați compoziția obținută în ea. 

8.Adunați marginile tifonului și ridicați-le în sus. Așteptați până se va scurge cea mai mare parte de zer din brânză. După aceasta strângeți prin rulare marginile tifonului.

9.Apoi puneți brânza într-o formă, căreia i-ați găurit în prealabil fundul (pe alocuri) și ați așezat-o într-un vas, în care se poate scurge zerul. Așezați o farfurie sau alt obiect potrivit pe suprafața brânzei și puneți o greutate pe ea (noi am pus o sticlă plină cu apă, de care am atârnat o halteră mică — greutatea lor totală era de 3.5 kg).

10.Lăsați brânza la temperatura camerei pentru 2-3 ore, ca să răcească și să se separe complet de zer.

11.Apoi scoateți-o din formă și din tifon.

12.Feliați-o și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New