Brioșe pufoase. Se prepară rapid, fără mixer!

Brioșe moi și pufoase, cu preparare simplă și rapidă! Chiar și un copil s-ar descurca excelent cu această rețetă! Ne scoate din încurcătură, când avem nevoie urgent de un desert delicios!

Puteți să experimentați la nesfârșit cu această rețetă: fie folosiți diverse fructe proaspete sau uscate, nuci sau semințe în calitate de umplutură, fie înlocuiți făina de grâu cu alt tip de făină sau o parte din ea cu pudră de cacao sau nuci măcinate etc.

INGREDIENTE (PENTRU 6 BRIOȘE):

-60 g de chefir sau iaurt natural;

-un ou mediu;

-50 g de zahăr (sau după gust);

-30 g de unt topit sau ulei rafinat de floarea-soarelui (3 linguri);

-aproximativ 110 g de făină;

-½ linguriță de praf de copt (dacă chefirul este foarte acru, puteți să înlocuiți praful de copt cu ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu);

-un praf de sare;

-8 g de zahăr vanilat sau o linguriță de coajă rasă de citrice;

-o lingură de semințe de mac;

-2 linguri de stafide;

-un măr mic.

Dacă aveți timp, lăsați toate ingredientele să se încălzească până la temperatura camerei.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți chefirul, oul, untul topit sau uleiul rafinat de floarea-soarelui, zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat sau coaja rasă de citrice într-un bol adânc. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Curățați mărul de coajă și cotor, după care tăiați-l în cubulețe. Adăugați-l împreună cu semințele de mac în compoziția obținută. Amestecați.

3.Spălați stafidele cu apă fierbinte și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Adăugați o parte din ele în bol. Amestecați.

4.Adăugați treptat (în 2 etape) făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe. Aluatul trebuie să fie destul de dens și să se scurgă lent de pe spatulă.

5.Transferați aluatul în formele pentru brioșe, umplând 2/3 din volumul lor. Dacă ele nu sunt confecționate din silicon, ungeți-le cu unt sau puneți forme de hârtie în interiorul lor. 

6.Așezați stafidele rămase pe suprafața viitoarelor brioșe.

7.Coaceți brioșele timp de 3 minute în cuptorul cu microunde, setat la 700 W sau pe parcursul a 15-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C‌. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea.

8.Lăsați brioșele să se răcească puțin, după care scoateți-le din forme. Așteptați până se vor răci complet.

9.Dacă doriți, puteți să le decorați. Noi le-am ornat cu glazură preparată din zahăr pudră combinat cu suc de lămâie.

10.Serviți brioșele cu multă plăcere! Sunt moderat de dulci, moi, pufoase și aerate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New