Ce puteți să faceți cu gălețile găurite, pe care vă pare rău să le aruncați?!

Oamenii, care locuiesc la curte, știu că acesta este locul ideal pentru realizarea celor mai diverse lucrări. Și dacă un oarecare obiect s-a uzat complet, atunci nu trebuie să vă grăbiți să-l aruncați, deoarece chiar și celui mai inutil lucru i se poate oferi o nouă viață. De exemplu, o roabă veche poate fi transformată într-un organizator confortabil pentru uneltele de grădinărit.

Iar astăzi vrem să vă arătăm cum puteți să confecționați un coș frumos, dacă aveți o găleată veche prin curte. Aceasta este una dintre mulțimea de idei existente, dar anume ea ni s-a părut destul de creativă, deși necesită mai mult timp.

CUM SE CONFECȚIONEAZĂ COȘUL DINTR-O GĂLEATĂ VECHE?

Baza acestui coș va consta din găleata veche și uzată. Întoarceți-o cu fundul în sus și acoperiți-o cu o cârpă înmuiată foarte bine în soluție de ciment. Pentru ca marginile cârpei să nu devină bombate, fixați partea ei inferioară cu sârmă sau sfoară subțire. Apoi lăsați-o să se usuce.

După aceasta înveliți mânerul găleții cu același fel de cârpă. Și pe aceasta puteți să o fixați cu ajutorul sârmei subțiri. În ceea ce privește soluția de ciment, ea trebuie să constea doar din apă și ciment, fără alte adaosuri, deși puteți să adăugați lipici PVA în compoziția ei. Consistența amestecului trebuie să semene cu smântâna lichidă.

După ce mânerul se va usca, înfășurați-l cu sfoară de in, fixându-i capetele cu ajutorul aceleași sârme subțiri. Alegerea sforii de in este justificată prin faptul că ea absoarbe excelent umezeala.

Ca să decorați coșul, folosiți un poș gros, la care ați montat o duză rezistentă și în care ați turnat mortar. Inițial marcați liniile principale, ca să fie mai simplu să aplicați modelul. În cazul nostru decorul va fi simplu, chiar liniar. Puteți să luați coșurile împletite în calitate de model.

Modelați un trandafir dintr-o fâșie subțire de pânză — un element excelent pentru decorarea coșului nostru. Cu câteva zeci de ani în urmă asemenea „flori” erau folosite pentru înfrumusețarea diferitor obiecte artistice. Dar în cazul nostru pânza va fi îmbibată cu soluție de ciment. Folosind o soluție mai groasă, puteți să modelați frunzulițe și să le fixați pe suprafața coșului.

Puteți să adăugați și alte elemente frumoase cu ajutorul aceluiași poș cu duză. Menționăm doar faptul că asemenea detalii trebuie realizate rapid, cât timp cimentul nu s-a întărit. De aceea, cel mai bine ar fi ca mai întâi să vă antrenați, de exemplu, pe o foaie de hârtie.

Am folosit pulverizatorul pentru vopsirea coșului. În ceea ce privește produsul de vopsire, în cazul nostru s-a utilizat lac acrilic, care este destinat atât suprafețelor de lemn, cât și celor de piatră.

Ca să decorați frumos coșul, puteți să nuanțați împletiturile lui cu vopsea portocalie. Nu ar strica să vopsiți și trandafirii. După aceasta mai rămâne să lăsați coșul să se usuce, ceea ce necesită mult timp.

Bineînțeles, un asemenea coș nu poate fi folosit pentru legume, fructe sau alte produse alimentare. Dar el este potrivit pentru plantarea florilor. Cel mai important este să nu uitați să-i găuriți pe alocuri fundul cu ajutorul bormașinii, ca să asigurați eliminarea apei excesive.

Spor la treabă!

New