Cea mai reușită rețetă de hering sărat!

Heringul sărat după această rețetă este pur și simplu minunat: aromat, fin și gustos. Se prepară ușor, fără multe bătăi de cap — trebuie doar să puneți totul în borcan. Sunt necesare câteva ingrediente simple și disponibile, ca să obțineți acest deliciu ieftin și sățios!

INGREDIENTE:

-2 heringi congelați (680 g);

-un morcov (180-200 g);

-2 cepe (170 g);

-o lămâie mare;

-5-6 foi de dafin;

-piper negru măcinat — după gust;

-3-4 lingurițe de sare;

-5-6 linguri de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Decongelați peștii. Apoi îndepărtați-le capetele și măruntaiele. Dezosați-i prin metoda, pe care o considerați confortabilă: noi am extras coloana vertebrală cu oasele mari cu mâinile, iar apoi am înlăturat oasele mici rămase și am curățat pelicula neagră de pe fileuri. De asemenea, trebuie să îndepărtați pielea de pe fileuri.

2.Spălați și uscați fileurile de pește. Tăiați-le în bucățele.

3.Dați morcovul prin răzătoarea mare.

4.Tăiați cepele și lămâia în rondele subțiri.

5.Puneți puțin morcov într-un borcan de 1 litru.

6.Adăugați 4-5 rondele de ceapă. Presărați-le cu ½ linguriță de sare, o linguriță de zahăr, piper negru măcinat după gust (străduiți-vă să răspândiți uniform ingredientele respective pe suprafața lor). Așezați 2 foi de dafin pe ele.

7.Așezați bucățele de pește pe stratul de ceapă, astfel încât să-l acoperiți complet. Aranjați-le destul de compact. Presărați-le cu ½ linguriță de sare (aceasta trebuie să ajungă pe toate bucățelele de pește) și acoperiți-le cu 3-4 rondele de lămâie.

8.Continuați alternarea straturilor până veți folosi toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie reprezentat de lămâie.

9.Acoperiți borcanul cu un capac și dați-l la frigider pentru 3-4 zile. Periodic rotiți-l cu grijă și răsturnați-l cu capacul în jos, pentru ca zeama adunată la fundul lui să pătrundă prin toate straturile.

10.Scoateți heringul și celelalte ingrediente din borcan. Puneți-le pe o farfurie și stropiți-le cu ulei. 

11.Serviți-le cu multă plăcere! Nouă ne place să le savurăm cu pâine neagră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New