Cel mai simplu pandișpan din trei ingrediente: înalt, pufos, preparat fără separarea albușurilor și gălbenușurilor!

Pandișpanul clasic poate fi preparat rapid, fără separarea albușurilor și gălbenușurilor. Este înalt, pufos și aerat. Cea mai simplă rețetă de blat pentru tort!

INGREDIENTE:

Pentru un pandișpan cu diametrul de 16 cm:

-3 ouă;

-100 g de făină;

-100 g de zahăr;

-un praf de sare (opțional).

Coeficientul de calculare a cantității de ingrediente necesare pentru coacerea pandișpanului în tăvi cu alte diametre:

16 cm = 1.0

18 cm = 1.3

20 cm = 1.6

22 cm = 1.9

24 cm = 2.3

26 cm = 2.6

MOD DE PREPARARE:

1.Spargeți ouăle într-un bol adânc și bateți-le cu mixerul pornit la viteză mică până vor deveni spumoase.

2.Adăugați jumătate de zahăr în ele și continuați mixarea timp de încă 1 minut.

3.Adăugați zahărul rămas și, mărind treptat viteza mixerului până la maxim, bateți totul până veți obține o compoziție pufoasă, voluminoasă, albicioasă și destul de stabilă. Când se scurge de pe tel, lasă urme persistente (rămân vizibile pe parcursul câtorva secunde).

Timpul de mixare a ouălor poate varia, în funcție de puterea mixerului dumneavoastră: noi am avut nevoie de 9 minute, folosind un mixer cu puterea de 350 W.

4.Adăugați jumătate din făina cernută. Amestecați cu spatula, realizând mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus.

5.Adăugați făina rămasă. Încorporați-o în aluat prin același tip de mișcări. Trebuie să obțineți un aluat destul de dens, dar foarte pufos.

6.Tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt și lăsați-i pereții ca atare (noi am folosit un inel reglabil, căruia i-am închis fundul cu folie de aluminiu). Transferați aluatul în ea, răspândindu-l uniform.

7.Coaceți pandișpanul timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Nu deschideți ușa cuptorului în primele 20-25 minute de coacere, ca să nu se lase. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

8.Răsturnați tava cu pandișpanul copt pe grătar și lăsați-l să se răcească timp de 20-30 minute. Noi i-am îndepărtat folia de aluminiu de pe fund.

9.Apoi separați-l de pereții tăvii cu ajutorul unui cuțit subțire și scoateți-l din ea. Lăsați-l pe grătar până se va răci complet.

10.Tăiați pandișpanul în 2-3 blaturi și pregătiți tortul, care vă place, cu el.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New