Cheesecake-ul japonez — pufos ca norul!

O rețetă simplă de cheesecake neobișnuit, foarte fin și aerat, care pur și simplu se topește în gură!

INGREDIENTE:

-180 g de cremă de brânză;

-4 ouă;

-80 ml de lapte;

-40 g de unt;

-50 g de făină;

-15 g de amidon de porumb;

-80 g de zahăr;

-o linguriță de suc de lămâie;

-½ linguriță de pastă de vanilie (puteți să o înlocuiți cu o linguriță de extract de vanilie sau 8 g de zahăr vanilat).

Noi am copt cheesecake-ul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 18 cm și înălțimea de 6 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Tapetați tava cu hârtie de copt. Având în vedere faptul că cheesecake-ul crește mult în timpul coacerii, noi am mărit înălțimea pereților tăvii cu ajutorul hârtiei de copt. Dacă folosiți o tavă cu pereții detașabili, înveliți-o cu folie de aluminiu, ca să nu pătrundă apa în ea în timpul coacerii.

2.Turnați puțină apă (2-2.5 cm în înălțime) într-o tavă sau tigaie. Puneți-o în cuptorul preîncălzit până la 125°C‌.

3.Separați albușurile și gălbenușurile ouălor, astfel încât niciun strop de gălbenuș să nu ajungă în albușuri.

4.Puneți laptele, untul și crema de brânză într-o crăticioară. Amestecând continuu, încălziți-le pe foc mic, până când se vor transforma într-o compoziție netedă și omogenă. Opriți focul.

5.Adăugați făina cernută împreună cu amidonul în compoziția lactată. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână niciun cocoloș.

6.Adăugați pasta de vanilie și gălbenușurile (dacă folosiți zahăr vanilat, adăugați-l în spuma de albușuri). Amestecați foarte bine.

7.Transferați compoziția rezultată într-un bol adânc.

8.Bateți albușurile cu un praf de sare până vor deveni spumoase. Apoi încorporați treptat zahărul, sucul de lămâie în ele și, mărind treptat viteza mixerului, continuați mixarea până la apariția vârfurilor moi.

9.Încorporați treptat (în 5-6 etape) spuma de albușuri în aluat. Amestecați cu grijă, folosind telul, prin mișcări circulare, dinspre centrul spre marginile bolului.

10.Apoi amestecați aluatul cu spatula, realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus. Astfel veți ridica aluatul de pe fundul bolului și îl veți omogeniza complet.

11.Transferați aluatul în tava pregătită, turnându-l în mijlocul ei și lăsându-l să se răspândească uniform. La sfârșit bateți tava de masă de 2-3 ori.

12.Puneți cu grijă tava în cea cu apă din cuptor. Apoi măriți temperatura până la 150°C‌ și coaceți cheesecake-ul pe parcursul a 60 minute. Dacă suprafața lui nu s-a rumenit, lăsați-l să se coacă timp de încă 10 minute.

13.Opriți focul și lăsați cheesecake-ul în cuptor pentru 30 minute, fără să-i deschideți ușa. Apoi deschideți ușa cuptorului pentru 3 secunde și închideți-o cu grijă, lăsând o crăpătură subțire. Lăsați cheesecake-ul să se răcească timp de încă 40-60 minute.

14.Scoateți-l din cuptor și răsturnați-l cu grijă pe o farfurie. Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui și răsturnați-l pe un platou.

15.Porționați cheesecake-ul cu ajutorul unui cuțit subțire și foarte ascuțit.

16.Serviți-l cu multă plăcere: ca atare sau cu un sos de fructe! Dacă vă plac deserturile foarte dulci, fie măriți cantitatea de zahăr din rețetă până la 120 g, fie presărați cheesecake-ul cu mult zahăr pudră, fie serviți-l cu un sos dulce.

Trebuie să știți că textura și gustul lui se modifică odată cu trecerea timpului: el devine puțin mai dens în următoarea zi și gustul lui pare mai diferit.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New