Cipici cu două andrele – îi veți putea purta peste câteva ore de lucru!

Model realizat pentru mărimea 36-37.

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

– fire de tricotat 50 gr/150 m;

– andrele nr.4.

*Modelul se lucrează în fir dublu de tricotat.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați 56 ochiuri pe andrele și lucrați 4 rânduri, alterând două ochiuri pe față și două ochiuri pe dos. Împărțiți lucrarea în două și marcați 2 ochiuri din mijloc cu marcatori. Acestea trebuie să fie separate între ele de încă 2 ochiuri.

2. Lucrați următoarele 10 rânduri prin adăugare de ochiuri pe partea din față. Deci, montați 1 ochi ridicat, luați un jeteu pe andreaua dreaptă și formați un ochi cu jeteu, apoi continuați să tricotați 26 ochiuri pe față. Când ajungeți la primul marcator, formați din nou un ochi cu jeteu și treceți marcatorul pe andrea. Lucrați 2 ochiuri pe față apoi iarăși un ochi cu jeteu, montat în fața celui de-al doilea marcator. Continuați să lucrați ochiurile pe față până la penultimul ochi al rândului. Ochiul de margine lucrați-l pe dos cu jeteu. Trebuie să obțineți 60 de ochiuri.

3. Montați 1 ochi ridicat, 58 ochiuri pe dos și ochiul de margine pe dos. Trebuie să obțineți 70 de ochiuri pe andrea.

4. Lucrați următoarele 10 rânduri prin scăderea de ochiuri pe partea din față. Deci, montați 1 ochi ridicat, următoarele 2 ochiuri le lucrați împreună, urmează 32 ochiuri pe față, 2 ochiuri împreună (din fața primului marcator), 2 ochiuri pe față apoi iarăși 2 ochiuri împreună (din fața celui de-al doilea marcator), 32 ochiuri pe față, 2 ochiuri împreună și ochiul de margine pe dos.

5. Montați 1 ochi ridicat, 70 ochiuri pe față și ochiul de margine pe dos. Trebuie să aveți 56 ochiuri pe andrele. Încheiați rândul.

6. Coaseți cipicul începând cu partea din față, și finalizând cu talpa.

Tricotați și al doilea ciupic în acest fel și purtați-i cu plăcere!

Spor la treabă!

New