Costițe de porc la cuptor – secretul unei fripturi fragede şi gustoase!

Datorită acestor rețete de sos și marinadă, veți obține niște costițe suculente, aromate și perfect caramelizate! Încercați-le și dvs. și vă veți convinge că nici de frigărui nu mai aveți nevoie!

INGREDIENTE:

– 1 kg de costițe de porc;

Pentru marinadă:

– 3 linguri de ketchup;

– 3 linguri de sos chili dulce;

– 2 linguri de sos de soia;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 lingură de miere;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 2 căței de usturoi;

Pentru garnitură:

– 5-7 cartofi;

– jumătate de linguriță de sare;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– jumătate de linguriță de boia de ardei dulce;

– jumătate de linguriță de turmeric;

– jumătate de linguriță de usturoi granulat;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– mărar.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine costițele și uscați-le cu un prosop de hârtie. Îndepărtați-le pielița albă de deasupra.

2. Pregătiți marinada: turnați într-un recipient sosul chili, sosul de soia, uleiul vegetal și mierea. Adăugați ketchupul, sarea, piperul negru măcinat și amestecați toate ingredientele cu o lingură. După aceasta, adăugați cățeii zdrobiți de usturoi și mai amestecați încă o dată.

3. Puneți bucata de carne în bol și ungeți-o generos cu marinada obținută. Acoperiți vasul cu un capac sau cu o folie alimentară și lăsați costițele să se marineze timp de 2-8 ore în frigider.

4. Pregătiți garnitura: decojiți cartofii și tăiați-i în fâșii. Transferați-i într-o pungă de copt, asezonați-i cu sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce, curcuma, turmeric, usturoi granulat și stropiți-i cu puțin ulei vegetal de floarea-soarelui. Legați pachetul și amestecați cartofii din el.

5. Tapetați o tavă cu două fâșii de staniol, scoateți costițele din bol și puneți-le peste el. Mai periați bucata de carne cu puțină marinadă, apoi înveliți-o bine în staniol.

Sfat: Păstrați puțină marinadă pentru ultima etapă de coacere.

6. Dați tava la cuptor și coaceți costițele timp de 60 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. De asemenea, puneți și cartofii într-o tavă și coaceți-i și pe ei împreună cu carnea.

7. Scoateți tava cu cartofi, rupeți punga și mai coaceți-i timp de 5 minute la temperatura de 200°C.

8. În același timp, scoateți și costițele. Desfaceți staniolul, turnați marinada rămasă peste carne și răspândiți-o uniform cu ajutorul unei perii de silicon.

9. Mai coaceți costițele de porc timp de 20 de minute la temperatura de 220°C, până când vor prinde o crustă aurie și crocantă.

10. Scoateți-le pe un tocător tapetat cu o fâșie de hârtie de copt, tăiați-le li serviți-le cu multă plăcere pe un platou alături de garnitura de cartofi copți și presărați cu mărar tocat.

Veți obține un deliciu suculent, aromat și nemaipomenit de gustos! Ideal pentru o cină copioasă alături de persoanele iubite.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New