Cremă de iaurt pentru torturi și prăjituri! Stabilă și foarte apetisantă!

Crema de iaurt, preparată prin fierbere, este potrivită atât pentru decorarea diferitor preparate de cofetărie, cât și pentru umplerea eclerelor, profiterolurilor și torturilor. Are gust intens, care depinde mult de iaurtul ales. Pregătiți-o neapărat! Este minunată!

INGREDIENTE:

-350 g de iaurt cu fructe;

-2 ouă medii;

-50 g de zahăr;

-30 g de amidon de porumb;

-160 g de unt 82% (la temperatura camerei);

-150 g de lapte condensat (la temperatura camerei).

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți iaurtul, zahărul, amidonul de porumb și ouăle într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Fierbeți crema timp de 15-20 secunde din momentul apariției primelor bule de clocotire, pe foc moderat sau puțin mai mic decât cel moderat, amestecând continuu cu telul, ca să evitați arderea ei și apariția cocoloașelor.

3.Luați crema de pe foc și amestecați-o pe parcursul a încă 1 minut, până se va opri procesul de fierbere. Apoi transferați-o într-o farfurie adâncă și acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei (27-28°C‌).

4.Bateți untul moale (la temperatura camerei (26-27°C‌) cu mixerul pornit la viteză mare, timp de 3-4 minute, până va deveni pufos și albicios.

Temperatura untului și a laptelui condensat trebuie să fie aproape egală cu cea a cremei fierte, ca să se combine foarte bine — altfel crema finală se va tăia).

5.Adăugați treptat (în 3 porții) laptele condensat în untul bătut, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

6.Bateți crema fiartă cu mixerul, ca să devină moale și omogenă. 

7.Apoi adăugați-o treptat (câte 1-2 linguri) în untul combinat cu lapte condensat. Amestecați de fiecare dată cu mixerul pornit la viteză mică-medie până la omogenizare.

8.Crema este gata! Temperatura ei este de aproximativ 25°C‌. Este destul de poroasă, dar elementele obținute din ea sunt netede. Folosiți-o îndată sau în cel mult 30-40 minute.

Dacă o veți da la frigider, planificând să o folosiți ulterior, ea se va întări și nu veți mai putea obține ornamente netede din ea. 

Pentru a o utiliza ulterior, este necesar să o încălziți în cuptorul cu microunde sau pe un bol cu apă caldă și să o bateți iarăși cu mixerul: crema respectivă poate fi utilizată doar ca umplutură.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New