Cum puteți să marinați orice parte din pui, pentru ca ulterior carnea să se topească în gură?!

Când pregătim o salată, adăugăm doar piept de pui în ea. Când vrem să pregătim carne la cuptor, folosim exclusiv carne de porc. Nu vi se pare că aceasta este un fel de prejudecată, probabil determinată de faptul că majoritatea oamenilor cred că pieptul de pui nu poate fi suculent? Dar poate noi nu abordăm corect procesul de preparare a cărnii? Marinada reușită cu muștar pentru carnea de pui vă va ajuta să schimbați regulile jocului culinar…

Imaginați-vă că un bucătar-șef distins v-a dezvăluit toate secretele. Și acum dumneavoastră, amestecând doar câteva ingrediente obișnuite, transformați pieptul sau pulpele de pui, sau chiar puiul întreg, într-un deliciu incredibil de suculent și rumen. De ce ar trebui să vă lăsați cuprinși de vise? Toate acestea sunt chiar reale, deoarece echipa noastră vă va dezvălui toate secretele.

VASUL PENTRU MARINAREA CĂRNII DE PUI

Ca să obțineți carnea fină și suculentă, nu este important numai să folosiți marinada cu muștar de Dijon pentru pui, ci și să alegeți vasul ideal. Alegeți un vas, care nu se oxidează: de ceramică sau de sticlă, de inox, email sau unul special de plastic.

Nu vă recomandăm să folosiți vasele de aluminiu, deoarece ele se oxidează și oferă cărnii note gustative neplăcute. De asemenea, dimensiunea vasului este foarte importantă, deoarece puiul trebuie să încapă complet în el, punându-se și o greutate deasupra lui.

CÂT TIMP SE MARINEAZĂ CARNEA DE PUI?

Carnea de pui se marinează și se prepară de câteva ori mai repede decât, de exemplu, carnea de porc. Anume din această cauză mulți bucătari recomandă ținerea bucățelelor de carne sub greutate până la 2-3 ore. Dar mai există câteva aspecte, în funcție de partea de pui, pe care vreți să o gătiți:

-Puiul întreg se marinează toată noaptea.

-Pieptul și aripioarele de pui se marinează timp de 1-2 ore.

-Pulpele superioare și inferioare de pui — 2-4 ore.

Acestea sunt sfaturi generale. Dar, după cum arată practica, orice carne este mai bine să fie lăsată să se marineze peste noapte (la frigider).

CUM SE PREPARĂ MARINADA PENTRU CARNEA DE PUI?

Ingrediente:

-1 kg de carne de pui;

-½ pahar de chefir;

-½ linguriță de usturoi granulat;

-un praf de boia de ardei iute;

-un praf de piper negru măcinat;

-½ linguriță de curry;

-o linguriță de boia de ardei dulce;

-un praf de sare;

-o linguriță de muștar de Dijon.

Mod de preparare:

1.Turnați chefirul într-un vas adânc. Adăugați boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sarea, muștarul, piperul negru măcinat, usturoiul granulat și curry. Amestecați foarte bine.

2.Puneți carnea în marinada obținută. Amestecați. Acoperiți-o cu o farfurie plată, după care puneți o greutate pe ea. Astfel carnea de pui va fi pătrunsă mai bine de marinadă.

3.Dați carnea la frigider peste noapte. Apoi gătiți-o ca de obicei.

Puteți să lărgiți lista ingredientelor pentru marinada cu muștar pentru puiul gătit la cuptor. De exemplu, curcuma măcinată nu numai face carnea mai gustoasă, ci și îi oferă o crustă aurie.

Gustul și aroma vor deveni de câteva ori mai intense, dacă veți adăuga coriandru, mentă, salvie, cimbru, rozmarin, maghiran și busuioc în compoziția de chefir.

ȘI ÎNCĂ NIȘTE TRUCURI

ȘI ÎNCĂ NIȘTE TRUCURI

1.Dacă ați cumpărat carne congelată și planificați să o marinați, nu așteptați până când ea se va dezgheța, ci îndată acoperiți-o cu compoziția de chefir: carnea de pui se va marina excelent.

2.Această marinadă cu muștar pentru pui poate fi folosită cu îndrăzneală și pentru alte tipuri de carne, dar nu pentru pește.

3.Modul de preparare a cărnii marinate poate fi ales după preferințele fiecăruia. Dar cel mai frecvent ea se coace: bucățelele de carne ies suculente și aurii.

4.Puteți să tăiați carnea de pui în bucăți, să o puneți într-o pungă de plastic (potrivită pentru congelare), să turnați marinada peste ea și să o păstrați astfel la congelator până la 3 luni.

Există o sumedenie de variante de marinade pentru pui. Unele dintre ele sunt inventate și perfecționate de bucătarii profesioniști, iar altele reprezintă invențiile gospodinelor ingenioase în treburile culinare. Și fiecare dintre ele este bună și remarcabilă în felul ei. Dar, știind cum se utilizează muștarul pentru marinarea cărnii de pui, veți învăța să pregătiți delicii extraordinare din acest tip de carne.

Spor la gătit!

New