Cum puteți să stimulați înflorirea orhideei?!

Frumusețea magică a orhideelor i-a cucerit demult pe oameni. Dar nu a trecut foarte mult timp de când ei au învățat să cultive această floare misterioasă în condiții nefirești. Au existat multe încercări, dar puține dintre ele au avut rezultate bune.

În prezent mulți dintre noi primesc orhidee în dar sau le cumpără, ca să se bucure de frumusețea lor. Dar, odată cu trecerea timpului, florile lor se usucă și cad, lăsând tijele goale. După o anumită perioadă de timp și acestea se usucă. Nu vă întristați! Există o metodă, care poate stimula înflorirea repetată a orhideelor.

Există pasta magică cu citochinină, care este folosită pentru înmulțirea orhideelor. Însă ea este potrivită și pentru stimularea reînfloririi. După ce vă veți dezinfecta mâinile și un ac, îndepărtați solzul de pe un mugure latent cu ajutorul acului. Apoi zgâriați-l puțin cu acul și acoperiți-l cu pastă de citochinină.

Peste o anumită perioadă de timp mugurii latenți se transformă în tije, după care apar rămurelele cu boboci noi.

Stimularea și urmărirea înfloririi orhideelor este o ocupație neobișnuită și captivantă! Dar aveți grijă să nu exagerați, deoarece stimularea prea frecventă a reînfloririi poate slăbi plantele!

Spor la grădinărit!

New