Dacă doriți ca zamioculcas-ul dvs. să dezvolte multe frunze verzi și frumoase, fertilizați-l în acest mod!

Astăzi vă voi descrie pașii de îngrijire a zamioculcas-ului pe care i-am urmat, ca să obțin tocmai 6 frunze noi prin jurul lui, într-o perioadă foarte scurtă de timp, ceea ce este un rezultat foarte bun, consider eu. În primul rând, acești fertilizanți nu sunt noi. Ei sunt folosiți de mult timp și de către grădinarii profesioniști, în scopul unei înrădăcinări puternice a plantelor. Aceștia vor încuraja creșterea rădăcinilor și a tuberculilor. Astfel, automat vor începe să crească și o mulțime de frunze noi, iar planta va căpăta o formă pufoasă și mare.

În al doilea rând, toate dozele ingredientelor pot fi mărite și făcute mai digerabile, astfel încât zamioculcas să crească mult mai repede. Respectiv, și frunze vor apărea mai multe.

Un aspect foarte important pe care doresc să-l remarc este următorul: eu folosesc două rețete de fertilizanți, pe care le alternez. Când substratul plantei s-a uscat complet, îl ud cu prima rețetă. După aceasta, îl las din nou să se usuce complet (poate dura aproximativ 10 zile) și îl ud deja cu cel de-al doilea fertilizant. Doar așa, fiind în permanentă stimulare de creștere, zamioculcas-ul nu va înceta să crească și să se dezvolte.

Rețeta nr. 1:

1. Diluați 500 mg de acid succinic într-un litru de apă de temperatura camerei. După aceasta, adăugați 1 g de pulbere de îngrășământ achiziționat din magazinele de grădinărit, care să fie accentuat pe fosfor, dar să conțină și un pic de azot. De asemenea, eu adaug și 4 picături de zirconiu. Amestecați foarte bine.

2. După ce v-ați convins că toate ingredientele s-au dizolvat complet, în special acidul succinic, udați zamioculcas-ul cu soluția obținută, pe solul uscat.

Notă: Din câte știți, acidul succinic și fosforul ajută la stimularea creșterii sistemului radicular. Azotul stimulează creșterea frunzelor noi. Iar zirconiul în această combinație, va spori efectul acestor componente a fertilizatorului și rezultatul va putea fi observat mult mai devreme.

Rețeta nr. 2:

1. Într-un litru de apă, diluați 5 ml de biohumus lichid. Acesta se vinde în magazinele de grădinărit. Înainte de utilizare, citiți instrucțiunile de pe ambalaj, deoarece poate fi nevoie de o altă doză la 1 l de apă, în dependență de producător.

2. Udați zamioculcas-ul pe solul uscat cu soluția obținută.

Notă: Această soluție îmbunătățește caracteristicile solului, făcându-l mai fertil. De asemenea, a fost dovedit că datorită lui, orice fel de fertilizanți sunt asimilați de 2-3 ori mai rapid de către plante, ceea ce le face să crească mult mai rapid!

Spor la grădinărit!

New