De acum pregătim semințele doar așa! Un singur comprimat și chiar și semințele foarte vechi încolțesc fără probleme!

Astăzi vrem să vă povestim despre cel mai ieftin preparat farmaceutic, care poate fi folosit pentru încolțirea semințelor și nu numai! El mai poate fi utilizat pentru înrădăcinarea butașilor, fertilizarea răsadurilor și plantelor de cameră. Este vorba despre acidul succinic, care se găsește în magazinele horticole și uneori în farmacii.

Acidul succinic normalizează microflora naturală a solului, contribuind la asimilarea optimă a compușilor nutritivi și îngrășămintelor. De asemenea, el stimulează răsărirea și creșterea răsadurilor, îmbunătățește adaptarea răsadurilor după repicare și replantare, accelerează creșterea și dezvoltarea plantelor de cameră, mărește rodirea culturilor legumicole. Și, ceea ce este foarte important, mai ales pentru grădinarii începători: acidul succinic nu dăunează plantelor, chiar dacă doza recomandată este depășită, deoarece el se descompune repede sub influența aerului și luminii, fără să se adune în țesuturile plantelor.

Trebuie să menționăm faptul că utilizarea regulată a acidului succinic determină acidifierea solului. De aceea, este necesară alcalinizarea periodică a acestuia. 

De asemenea, acidul succinic nu este în îngrășământ în sensul propriu al acestui cuvânt și nu este capabil să înlocuiască fertilizările cu alți compuși, care conțin azot, fosfor și potasiu. El doar contribuie la asimilarea mai bună a acestor elemente și împiedică acumularea excesivă a compușilor azotați în țesuturile plantelor. 

AVEȚI NEVOIE DE:

-un comprimat de 0.25 g de acid succinic;

-100 ml de apă caldă.

MOD DE LUCRU:

1.Puneți comprimatul de acid succinic pe un șervețel de hârtie și fărâmițați-l cu ajutorul unui obiect dur. Apoi adăugați-l în apa caldă și amestecați până la dizolvarea lui completă.

2.Adăugați semințele în soluția obținută și lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 6 ore. Acest timp este suficient pentru înmuierea învelișului lor protector.

3.Scoateți semințele din soluția de acid succinic și răspândiți-le pe un șervețel de hârtie. Uscați-le puțin și plantați-le. 

4.Nu aruncați soluția rămasă, ci diluați-o cu apă până la volumul de 1 litru și udați plantele de cameră și, dacă doriți, semințele plantate cu ea. Veți observa cum ele vor începe să crească mai repede și mai frumos. De asemenea, acidul succinic în această concentrație decontaminează solul.

Această metodă de încolțire este potrivită pentru semințele, care nu au fost prelucrate cu substanțe speciale pentru stimularea încolțirii: semințele culese din recolta dumneavoastră sau primite de la rude, vecini etc. Anume aceste semințe necesită să fie încolțite!

Spor la grădinărit!

New