De când am aflat această rețetă, nu mai pregătesc pateuri cu carne! Este mult mai simplă, rapidă și gustoasă!

Vă prezentăm o alternativă reușită a pateurilor cu carne – plăcințele cu umplutură delicioasă de ceapă verde și ouă fierte. Acestea ies atât de gustoase, încât sunt mâncate înainte să se răcească. Copiii mei le adoră!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 4 cartofi fierți;

– 200 ml de zeamă în care au fiert cartofii;

– 1 lingură de zahăr;

– 25 g de drojdie proaspătă (sau 8 g de drojdie uscată);

– 1 linguriță de sare;

– 1 ou;

– 550 g de făină;

– 20 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru umplutură:

– 1 legătură de cozi de ceapă verde;

– 4 ouă fierte;

– 40 g de unt;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: curățați cartofii de coajă și tăiați-i în bucăți de mărime medie. Puneți-i să fiarbă în două pahare de apă, până când vor deveni moi.

2. După aceasta, pasați-i cu un zdrobitor și încorporați-i cu 200 ml de zeamă în care au fiert.

3. Adăugați sarea, zahărul, drojdia și oul în bol. Omogenizați amestecul cu o furculiță.

4. În final, cerneți făina faina direct în bol. Inițial, amestecați totul cu spatula, apoi frământați aluatul cu mâna. La urmă, adăugați uleiul vegetal și mai frământați-l puțin. Trebuie să iasă moale și nelipicios. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și un prosop și lăsați aluatul să dospească la cald timp de 50 de minute.

5. Pregătiți umplutura: tăiați mărunt cozile de ceapă verde și ouăle fierte. Puneți totul într-o farfurie, turnați untul topit, adăugați sare și piper negru măcinat după gust și amestecați.

6. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și împărțiți-l în 15-16 bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe.

7. Acum, lucrând cu degetele înmuiate în ulei vegetal, luați câte o biluță, aplatizați-o puțin, apoi adăugați o lingură de umplutură în centru. Aduceți marginile aluatului deasupra ei și lipiți-le bine. Veți obține din nou o bilă rotundă. Dacă doriți, o puteți turti un pic.

8. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Prăjiți plăcintele în el, până când se vor rumeni suficient pe ambele părți.

9. Savurați-le la cină cu multă plăcere! Sunt un adevărat deliciu!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New