Decorațiuni elegante pentru pomul de Crăciun din hârtie gumată!

Dar dvs. iubeați în copilărie să confecționați diferite jucării pentru pomul de Crăciun, așteptându-l pe Moșul? Pe atunci, aveam la dispoziție doar hârtie simplă și carton, iar decorațiunile erau rareori păstrate până în anul următor. Acum, aveți hârtia gumată la dispoziție – un material rezistent și sigur, pe care îl puteți achiziționa în magazinele de birotică sau de pe internet.

Deci, haideți să confecționăm împreună niște globulețe drăguțe pentru pomul de Crăciun, care vor putea fi păstrate mulți ani!

Veți avea nevoie de:

– câțiva coli de hârtie gumată cu sclipici de diferite culori;

– lipici fierbinte;

– un fir frumos de ață;

Pentru decor:

– mărgele de diferite dimensiuni, dantele din plastic sau din material textil și alte materiale decorative.

Cum să confecționați aceste globuri fantastice pentru pomul de Crăciun?

1. Pentru un glob, veți avea nevoie de foaie gumată în două culori. Pentru început, decupați câte 8 cercuri cu diametrul de 6 cm din fiecare culoare.

2. Îndoiți fiecare cerc în jumătate și tăiați-l în două.

3. Aplicați lipici fierbinte de-a lungul tăieturii, de la margine spre centrul semicercului. Îndoiți-l în două și lipiți-l cu partea lucioasă spre interior.

4. Luați două jumătăți de cerc de aceeași culoare, și lipiți-le între ele de-a lungul pliului. Astfel, veți obține câte 4 semicercuri cu „buzunare” de fiecare culoare.

5. Aplicați lipici fierbinte de-a lungul diametrului fiecărei jumătăți de cerc și lipiți-le împreună, alternând culorile. Întindeți „sandvișul” obținut. O jumătate de globuleț este gata. Confecționați și cea de-a doua jumătate în același mod.

6. Lipiți cele două jumătăți între ele și întindeți „buzunarele”. Acum seamănă cu petalele de dalia.

7. Tăiați o fâșie dreptunghiulară dintre una din culorile folosite pentru globuleț.

8. Îndoiți-o pe lungime, cu sclipiciul spre exterior. Lipiți o buclă de ață pe o margine și înfășurați banda într-un rulou. Fixați marginea cu lipici. Lipiți ruloul în gaura de pe o parte a globulețului, astfel încât ața să rămână în sus.

9. Confecționați în același mod un rulou de hârtie gumată de altă culoare, dar fără ață. Lipiți-l în gaura de pe partea opusă a jucăriei. Decorați globulețul cu mărgele, dantelă și alte materiale disponibile.

Cunoscând principiul de bază, veți putea confecționa o mulțime de globulețe pentru pomul dvs. de Crăciun, fiecare dintre ele fiind irepetabil!

Spor la treabă!

New