Desert rapid fără coacere pentru orice ocazie – salam de biscuiți aromat și foarte gustos!

Vă propunem o rețetă interesantă de salam din biscuiți cu fructe uscate. Acesta are un gust excepțional. Este foarte aspectuos și perfect pentru orice ocazie.

INGREDIENTE:

– 80 g de caise uscate;

– 80 g de prune uscate;

– 100 g de biscuiți sfărâmicioși;

– 50-60 g de miez de nuci;

– 100 g de unt;

– 80-100 g de ciocolată albă.

MOD DE PREPARARE:

1. Amplasați prunele și caisele uscate în boluri diferite și acoperiți-le cu apă caldă. Lăsați-le să se înmoaie timp de 5 minute.

2. Rupeți biscuiții în bucățele, adăugați jumătate din cantitatea acestora în vasul unui robot de bucătărie și măcinați-i. Transferați-i într-un bol, și încorporați fărâmiturile cu bucățelele.

3. Tocați miezul du nucă cu ajutorul unui cuțit și adăugați-l în bolul cu biscuiți.

4. Tăiați fructele uscate în sferturi și adăugați-le și pe ele în bol.

5. Rupeți ciocolata albă în bucăți, amplasați-le într-o bol adânc împreună cu untul de temperatura camerei și topiți ingredientele pe o bain-marie, amestecând în continuu.

6. Transferați compoziția lichidă în bolul cu biscuiți și amestecați foarte bine cu o spatulă.

7. Așterneți o fâșie de hârtie de copt pe o foaie de staniol pe suprafața de lucru, turnați compoziția obținută pe ea și rulați-o într-un rulou lung. Răsuciți-i marginile ca la o bomboană. Puneți-l în frigider pentru cel puțin patru ore sau mai bine peste noapte.

8. Scoateți desertul din frigider și îndepărtați-i hârtia. Amplasați-l pe un tocător, presărați-l cu zahăr pudră peste ambele părți , tăiați-l felii și serviți-l cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New