Doughnuts sau gogoși americane cu ciocolată – apetisante și delicioase!

Gogoși americane cu ciocolată. Sunt asemănătoare cu gogoșile noastre, ceea ce le diferențiază este forma de ineluș și faptul că sunt glazurate și decorate cu diverse bombonele. Gogoși pufoase, moi și aspectuoase. Rețeta este simplă, iar ingredientele sunt puține și cele mai accesibile.

INGREDIENTE:

-640 gr de făină cernută de câteva ori;

-60 gr de zahăr;

-14 gr de drojdie uscată;

-90 gr de unt topit sau margarină;

-250 ml de lapte cald 3,2%;

-2 ouă la temperatura camerei;

-1 praf de sare;

-extract de vanilie sau zahăr vanilat;

-ciocolată (albă, neagră, de lapte) – pentru decor;

-smântână pentru frișcă 33%.- pentru decor;

-coloranți alimentari – opțional;

-ornamente.

MOD DE PREPARARE.

1.În vasul mixerului, puneți ingredientele lichide: untul topit și laptele, apoi adăugați extractul de vanilie, ouăle, zahărul, sarea și drojdia.

Sfat. Pentru această rețetă e nevoie de lapte gras, dacă nu găsiți de 3,2%, pur și simplu adăugați 2 linguri de frișcă lichidă în laptele slab.

2.Cerneți făina direct în vas și o încorporați în 2 reprize. Frământați aluatul timp de 5-8 minute, începând cu viteză mică, dacă folosiți robotul de bucătărie. Sau amestecați ingredientele cu lingura, apoi frământați aluatul manual pe blatul de lucru timp de aproximativ 15 minute. Aluatul trebuie să fie omogen și nelipicios.

3.Puneți aluatul într-un vas uns cu ulei și îl lăsați la dospit timp de 1 oră la temperatura camerei sau în multicooker timp de 30 de minute la temperatura de 35°C.

4.Ungeți masa de lucru cu puțin ulei sau folosiți un covor din silicon. Lucrați puțin aluatul și întindeți un blat cu grosimea de 1 cm.

5.Tăiați gogoșile cu forma specială sau cu un inel de patiserie (9 cm) și un dop mic.

6.Îndepărtați mijlocul, așezați gogoșile pe tava tapetată cu hârtie de copt și le lăsați să se odihnească. Transferați gogoșile cu spatula de lemn, ca să-și păstreze forma.

7.Încingeți tigaia cu ulei, dar aveți grijă să nu-l înfierbântați prea tare, să nu se ardă gogoșile. Vă recomandăm mai întâi să încălziți bine uleiul, apoi opriți flacăra, așteptați 5 minute și adăugați o gogoașă, să vedeți dacă nu se arde.

8.Prăjiți gogoșile la foc mic până se rumenesc pe o parte, apoi le întoarceți. Durează mai mult timp, în schimb vor avea o culoare frumoasă și vor fi coapte în interior. Dacă focul e potrivit, atunci între cele 2 părți se va forma o fâșie albă.

9.Scoateți gogoșile cu spumiera pe o farfurie cu șervețele, care vor îmbiba uleiul în exces. Lăsați-le să se răcească complet.

10.Pentru decor puteți folosi orice tip de ciocolată doriți, iar ciocolata albă o puteți diversifica cu coloranți alimentari.

11.Turnați puțină smântână pentru frișcă fierbinte peste ciocolata ruptă bucăți și amestecați, până se va topi sau topiți ciocolata în cuptorul cu microunde sau la bain marie.

12.Dacă folosiți coloranți alimentari pudră, atunci adăugați puțină într-o cană, turnați 1 lingură de apă, amestecați și așteptați câteva minute să se dizolve. Adăugați colorantul în ciocolata albă topită. Cantitatea depinde de cât de intensă doriți să fie culoarea. Coloranții alimentari gel se folosesc mai simplu: pur și simplu adăugați o picătură în ciocolată și amestecați.

Sfat. Topiți ciocolata într-un vas mai larg, astfel vă va fi comod să înmuiați gogoșile.

13.Înmuiați gogoșile în glazura pregătită sau le ungeți cu ajutorul unei pensule și le presărați, opțional, cu ornamente.

Gogoșile sunt atât de delicate, moi și pufoase încât nu vă veți putea opri din mâncat. Desertul se păstrează proaspăt timp de câteva zile, iar glazura de ciocolată nu crapă, comparativ cu cea de albuș. Deși este un dulce caloric, totuși vă recomandăm să vă răsfățați familia uneori.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New