Eclere aperitive cu umplutură de cașcaval. Dispar îndată de pe platou!

Eclerele aperitive cu umplutură de cașcaval sunt aerate și delicioase. Ele se prepară rapid și ușor. Dintr-o singură porție de ingrediente veți obține aproximativ 40 bucăți.

INGREDIENTE (pentru aproximativ 40 eclere):

Pentru aluat:

-130 g de făină (un pahar);

-200 ml de apă (un pahar);

-4 ouă;

-125 g de unt;

-un praf de sare.

Pentru umplutură:

-2-3 linguri de maioneză;

-125 g de cașcaval;

-4 ouă fierte;

-o legătură de mărar;

-2 căței de usturoi;

-sare — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți untul tăiat în cubulețe, apa și un praf de sare într-o crăticioară. Încălziți-le până vor ajunge la punctul de fierbere.

2.Reduceți flacăra până la minim și adăugați toată făina cernută. Amestecați energic până când aluatul va deveni omogen și se va aduna sub formă de ghem. Pe fundul cratiței trebuie să se formeze o peliculă subțire de aluat.

3.Luați cratița de pe foc și lăsați aluatul să se răcească pe parcursul a 2-3 minute.

4.Adăugați treptat (câte unul) ouăle în aluatul puțin răcit, amestecând până la omogenizare de fiecare dată.

5.Transferați aluatul obținut într-un poș cu duiul „Steluța”.

6.Modelați eclerele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații între ele, deoarece în timpul coacerii volumul lor se mărește de 3-4 ori. Lungimea fiecărui ecler trebuie să fie de 6-7 cm.

7.Pentru ca eclerele să fie aspectuoase, rotunjiți-le capetele neaspectuoase cu ajutorul unei linguri umezite cu apă rece.

8.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 210°C și coaceți eclerele pe parcursul a 10 minute. Apoi, fără să deschideți cuptorul, reduceți temperatura până la 190°C și coaceți-le timp de încă 15-20 minute.

9.Între timp pregătiți umplutura: dați cașcavalul prin răzătoarea mică, iar ouăle fierte — prin răzătoarea mare. Adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi, puțină sare, maioneza și mărarul mărunțit. Amestecați foarte bine.

10.Scoateți eclerele din cuptor și lăsați-le să se răcească. Apoi secționați-le dintr-o parte și umpleți-le cu câte aproximativ o linguriță de compoziție de cașcaval și ouă.

11.Așezați eclerele umplute pe un platou decorat cu frunze de salată verde.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New