Fursecuri fără unt și fără coacere – ideale pentru sărbători!

Aspectuoase, firave, aromate și delicioase – aceste fursecuri sunt ideale pentru întâmpinarea oaspeților multașteptați la sărbători sau, de ce nu, pentru a fi servite pe mesele festive! Încercați și dvs. să le pregătiți, nu veți regreta!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 3/4 dintr-un pahar cu semințe de susan (100g);

– 1 pahar de fulgi de nucă de cocos (100 g);

– 100 g de biscuiți sfărâmicioși;

– 200 – 250 g de lapte condensat;

Pentru glazură:

– 250 g de ciocolată albă.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați semințele de susan într-o tigaie și prăjiți-le la foc mediu, până când vor începe să se rumenească.

2. De asemenea, prăjiți puțin și fulgii de cocos, amestecând în continu, astfel încât să nu se lipească de tigaie. Aceștia trebuie să-și schimbe culoarea.

3. Transferați 1/3 din cantitatea de semințe de susan și de fulgi de cocos prăjiți în vasul unui blender și măcinați ingredientele împreună. Transferați amestecul obținut într-un bol adânc.

4. Rupeți biscuiții în bucăți, adăugați-i în vasul blenderului și măcinații și pe ei. Turnați-i în bolul cu restul ingredientelor și amestecați.

5. Începeți să turnați câte puțin lapte condensat și amestecați mai întâi cu o spatulă, apoi îmbrăcați o mănușă și amestecați aluatul cu mâna. Acesta trebuie să-și mențină bine forma.

*Cantitatea laptelui condensat va depinde în totalitat de tipul de biscuiți pe care îi veți folosi.

6. Luați câte puțin aluat, rulați-l în palme, astfel încât să obțineți un rulou mic și uniform de formă cilindrică.

7. Modelați astfel de rulouri din tot aluatul și așezați-le în rânduri pe un platou.

8. Pregătiți glazura: rupeți ciocolata albă în bucăți și topiți-o într-un bol adânc pe o bain-marie, amestecând în continuu.

9. Luați câte un fursec și puneți-l în vasul cu glazură. Înmuiați-l bine, apoi scoateți-l cu o furculiță, lăsând glazura să se scurgă printre dinții acesteia și transferați-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

10. După ce le veți înmuia pe toate în glazura de ciocolată, dați tava la rece pentru 10 minute, astfel încât să se închege bine.

11. Luați câte o prăjitură și îndepărtați excesul de ciocolată cu ajutorul unui cuțit. Înmuiați capetele acesteia din nou în glazură, apoi în fulgii prăjiți de cocos. Pregătiți astfel o jumătate din numărul fursecurilor. Amplasați-le înapoi în tavă.

12. Cea de-a doua jumătate, înmuiați-o în semințe de susan.

13. Turnați glazura rămasă într-un poș și ornați prăjiturile cu linii subțiri de ciocolată. Dați-le la rece pentru 5 minute.

14. Dulciurile sunt gata. Dacă doriți, după aceasta le puteți așeza în coșulețe speciale de hârtie pentru prăjituri. Astfel vor arăta mai aspectuos și vor fi mai comod de servit.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New