Iată cum am scăpat noi de viermele sârmă de pe cartofi o dată și pentru totdeauna!

Apariția viermelui sârmă în grădină este dificilă de confundat cu altceva. El este un dăunător care atacă tuberculii și lăstarii plantelor și care este foarte greu de prins, deoarece se poate ascunde la câțiva metri în pământ. Dar chiar și acest dăunător poate fi combătut.

Anul trecut, noi ne-am confruntat cu el în paturile de cartofi. Însă după ce ne-am consultat cu un grădinar mai experimentat, am făcut următorul experiment: într-un pat separat, situat în alt colț al grădinii, am plantat câteva cuiburi de cartofi, în care am adăugat câte 2 boabe de leguminoase și câte 1 linguriță de semințe măcinate de muștar.

Să știți că tufele de cartofi au crescut foarte înalte, verzi și am recoltat o mulțime de cartofi. Din câte am observat, doar câțiva au fost atacați de acești viermi. Restul erau în regulă.

Acest lucru se datorează faptului că plantele leguminoase care cresc împreună cu cartofii, îi protejează cu rădăcinile lor. Iar viermii sârmă, dintr-un motiv oarecare, nu suportă mazărea, fasolele și restul leguminoaselor. În plus, aceste plante îmbogățesc suplimentar solul cu azot.

Dar vă recomandăm să nu plantați mai mult de 2 boabe de leguminoase în fiecare cuib de cartofi, deoarece recolta nu va fi așa de bogată.

De asemenea, unii plantează fasole, mazăre sau chiar linte printre rândurile de cartofi, însă acest lucru îngreunează procesul de afânare a solului din jurul tufelor de cartofi. De aceea, din propria experiență, am ajuns la concluzia că metoda descrisă mai sus este mult mai eficientă. Sperăm că v-a fost de ajutor!

Spor la grădinărit!

New