Încercați să pregătiți peștele după această rețetă. Ca să înlăturăm toate oasele, am avut nevoie de doar 3 minute!

Oare de ce nu pregăteam așa peștele până acum? Noi adorăm peștele, dar principala problemă a preparării lui sunt oasele. Filetarea peștelui este un proces îndelung și migălos, iar fileurile de pește din comerț sunt scumpe și deseori sunt îmbibate cu apă, ca să tragă la cântar.

Încercați să pregătiți peștele după această rețetă. Ca să îndepărtăm toate oasele din merluciu, am avut nevoie de doar 3 minute. Am savurat din plin merluciul gătit în sos de roșii: chiar și copiii au fost încântați de el!

MERLUCIU FĂRĂ OASE, ÎN SOS DE ROȘII

INGREDIENTE:

-600 g de merluciu;

-o ceapă;

-100 g de morcov;

-30 g de făină (pentru tăvălit peștele);

-9 g de sare;

-3 foi de dafin;

-5 g de zahăr;

-2 g de piper negru măcinat;

-2 linguri de pastă de roșii;

-350 ml de apă;

-3 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați merluciul de solzi și măruntaie. Îndepărtați-i capul și aripioarele. Spălați-l foarte bine și tăiați-l în bucățele. 

2.Presărați bucățelele de pește cu 6 g de sare.

3.Decupați un cerc din hârtie de copt, care să depășească puțin diametrul tigăii. Așezați-l pe fundul și pereții ei. Apoi turnați 2 linguri de ulei în ea. Prăjiți peștele tăvălit prin făină pe tigaia pregătită, pe ambele părți, până se va rumeni.

Această manevră permite evitarea îmbibării peștelui cu grăsime.

4.Transferați peștele prăjit pe o farfurie.

5.Îndepărtați hârtia de copt și gătiți legumele pe tigaia curată. Adăugați o lingură de ulei și ceapa tăiată în cubulețe. Prăjiți-o până va deveni semitransparentă.

6.Adăugați morcovii tăiați în fâșii subțiri și scurte în tigaie. Amestecați și prăjiți legumele pe parcursul a 5-10 minute, până se vor înmuia.

7.Adăugați foile de dafin, 3 g de sare, zahărul și piperul negru măcinat.

8.Amestecați pasta de roșii cu apa fierbinte. Adăugați-le în tigaie. Puneți capacul și așteptați până când sosul va da în clocot.

9.Între timp curățați bucățelele de pește semipreparat de oase.

10.Așezați bucățelele de pește pe suprafața sosului de roșii. Gătiți-le timp de 20 minute, pe foc mic, sub capac.

11.Serviți peștele cu sosul de roșii și legumele din el. Este aromat, suculent și delicios. Dispare îndată de pe farfurie!

12.Este delicios și după ce se răcește.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New