Întotdeauna adăugăm aceasta, când plantăm răsadurile de roșii. Nu se îmbolnăvesc și rodesc până începe înghețul!

Dacă vreți să obțineți o recoltă bogată și delicioasă de roșii, adăugați acest îngrășământ în gropile de plantare. Datorită lui, răsadurile se adaptează rapid la mediul nou, dezvoltă rădăcini puternice și încep să crească repede. De asemenea, ele nu se îmbolnăvesc. Îngrășământul este organic și permite obținerea unei recolte excelente!

AVEȚI NEVOIE DE:

-coji uscate și mărunțite de banane.

MOD DE LUCRU:

1.Uscați în prealabil cojile de banane. Apoi tăiați-le în bucățele cu ajutorul unui foarfece.

2.Realizați gropile de plantare cu adâncimea potrivită pentru răsadurile dumneavoastră. 

3.Adăugați o mână de coji mărunțite de banane în fiecare groapă. Amestecați-le puțin cu solul. Apoi irigați-l bine cu apă stătută.

4.Plantați răsadurile de roșii în gropile pregătite, adâncindu-le tulpina până la primele frunze. Astfel vor începe să se dezvolte rapid rădăcini noi pe tulpina subterană, deoarece stratul superficial al solului se încălzește mai repede. Drept rezultat, tufele vor avea sisteme radiculare mari și puternice, ceea ce determină dezvoltarea excelentă a părților vegetative. Iar ulterior nu vor trebui mușuroite.

Cojile de banane reprezintă o sursă excelentă de fosfor și potasiu.

Fosforul contribuie la stimularea dezvoltării mugurilor noi de creștere și ajută plantele să reziste la condițiile climatice nefavorabile (în timpul primăverii vremea este instabilă: vânturi puternice, soare arzător, înghețurile nocturne). De asemenea, fotosinteza nu poate fi completă fără el.

Iar potasiul este necesar pentru creșterea calității recoltei și combaterea ciupercilor patogene. El activează fermenții și reține apa în sol, ceea ce este foarte important pentru plante.

Probabil veți întreba, dacă puteți să folosiți coajă proaspătă de banană. Răspunsul este NU! Aceasta nu va fermenta eliberând microelemente folositoare, ci pur și simplu va putrezi sub plante, putând atrage furnicile și insectele din împrejurimi.

Spor la grădinărit!

New