Legume crocante și aromate pe parcursul întregului an! Gătiți mai multă salată pentru iarnă!

O salată de legume crocante și aromate, care se prepară ușor și rapid, din ingrediente disponibile. Gustul ei vă va bucura. Încercați să o pregătiți! Nu veți regreta!

INGREDIENTE:

-1 kg de roșii tari sau gogonele;

-1 kg de ceapă;

-1 kg de ardei dulci;

-1 kg de castraveți;

-200 g de pătrunjel proaspăt;

-1-2 ardei iuți roșii;

-1.5-2 linguri rase de sare neiodată (sau după gust).

Dacă doriți, puteți să modificați proporțiile de legume, respectând greutatea lor totală (de exemplu, să folosiți 1.250 g de roșii și 750 g de castraveți).

În fiecare borcan de 500 ml:

-0.5-1 linguriță de zahăr (opțional);

-10 ml de oțet 6%;

-10 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-3-4 boabe de piper negru;

-câteva boabe de coriandru (opțional);

-o foaie mică de dafin.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați și spălați legumele.

2.Tăiați ceapa în jumătăți de semilună, ardeii grași — sub formă de fâșii lungi și subțiri, castraveții — în semiluni cu grosimea de 4-5 mm, iar roșiile — în felii groase. Puteți să tăiați legumele așa cum vă place, dar fără să le mărunțiți excesiv.

3.Mărunțiți pătrunjelul și ardeiul iute.

4.Puneți toate legumele într-un bol adânc. Adăugați 1.5 linguri de sare neiodată. Amestecați bine cu mâinile, având grijă să nu striviți legumele. Apoi gustați salata și, dacă este necesar, mai adăugați puțină sare. Ea trebuie să fie ușor prea sărată.

5.Acoperiți salata cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați-o să se „odihnească” timp de 30-60 minute, pentru ca legumele să-și elibereze sucul.

6.Puneți foile de dafin și boabele de piper negru în borcanele sterilizate.

7.Amestecați încă o dată salata și transferați-o în borcanele pregătite, așezându-o cât mai compact și umplându-le complet.

8.Adăugați boabele de coriandru, oțetul, uleiul și, dacă doriți, zahărul în borcane.

9.Acoperiți-le cu capace sterilizate, fără să le înfiletați complet.

10.Puneți borcanele într-o cratiță încăpătoare, tapetată în prealabil cu o cârpă curată. Adăugați apă rece în cratiță, astfel încât să acoperiți 2/3 din înălțimea borcanelor. 

11.Puneți cratița pe foc puțin mai mic decât cel moderat. Sterilizați viitoarele conserve timp de 20-25 minute din momentul clocotirii apei. Dacă pregătiți conservele în borcane de 1 litru, sterilizați-le pe parcursul a 30 minute.

12.Apoi scoateți-le din apă și închideți-le ermetic.

13.Întoarceți borcanele cu capacele în jos. Înveliți-le cu un prosop curat de bucătărie și o pătură călduroasă. Lăsați-le să se răcească complet.

14.Puneți conservele la locul de păstrare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New