Legumele, care merită plantate unele lângă altele!

Iată câteva exemple reușite, pe care merită să le luați în considerație, când vă organizați parcelele din grădină!

1.Un trio minunat: porumbul, mazărea și dovleacul. Secretul cultivării lor colective era cunoscut încă de amerindieni. Porumbul formează suporturile pentru mazăre, care îmbogățește solul cu azot. Iar dovleacul, la rândul său, nu permite dezvoltarea buruienilor.

2.Încă o combinație reușită: ceapa și morcovul. Ceapa protejează morcovul de dăunători, deoarece eliberează o substanță (alicina), care are proprietăți insecticide și fungicide.

3.Roșiile și busuiocul — nu reprezintă doar o combinație reușită pentru salată. Aceste plante au nevoie de substrat similar și program identic de irigare. Pe lângă acestea, aroma busuiocului este insuportabilă pentru omizile, care atacă frecvent roșiile. Iar recolta de roșii va fi semnificativ mai gustoasă, dacă se coace lângă tufele de busuioc.

4.Fasolea verde, ardeiul gras și vinetele. După cum știți, ardeii și vinetele fac parte din aceeași familie (solanacee) și ele au nevoie de condiții similare de cultivare. Iar fasolea verde cultivată lângă ele le protejează de gândacii de Colorado.

Spor la grădinărit!

New