Mască practică pentru protejarea feței!

Vreți să coaseți o mască de protecție pentru o anumită persoană? Iată ce trebuie să faceți!

CUM SE DESENEAZĂ TIPARUL UNEI MĂȘTI PENTRU FAȚĂ?

1.Ca să obțineți schema unei măști, aveți nevoie de 2 măsuri: prima — lungimea liniei trasate între rădăcina nasului și bărbie, iar a doua — distanța dintre urechi. În continuare vă vom prezenta un exemplu. Linia oblică dintre urechea dreaptă și vârful nasului are lungimea de 13 cm. Aceeași valoare este valabilă pentru distanța dintre nas și urechea stângă. Astfel, avem rezultatul — 26. Dar în tipar se utilizează tot numărul 13. Măsurăm distanța dintre rădăcina nasului și bărbie. Rezultatul este egal cu aproximativ 14 cm.

2.Desenați un dreptunghi pe o foaie de hârtie: lățimea lui trebuie să fie egală cu a doua mărime, iar lungimea — cu prima mărime. În cazul nostru, este vorba de valorile 13 și 14 cm. Se trasează încă o linie în mijlocul dreptunghiului (paralelă cu laturile lui late) — la nivelul celui mai proeminent punct, adică vârful nasului. Măsurați lungimea dintre rădăcina și vârful nasului în poziția față: valoarea respectivă indică distanța, la care trebuie trasată linia din mijlocul dreptunghiului, începând de la vârfurile lui superioare.

3.Marcați un punct pe latura superioară a dreptunghiului, situat la distanța de 1.5 cm de la vârful lui stâng superior. Marcați un punct pe latura lui inferioară, situat la distanța de 4.5 cm de la vârful stâng inferior. Apoi însemnați 2 puncte situate la 3 cm depărtare de linia, care marchează cel mai proeminent punct al măștii: superior și inferior de ea, pe latura dreaptă a dreptunghiului. Uniți punctele obținute după cum este prezentat în imaginea de mai jos.

4.Apoi „rotunjiți” colțurile. Divizați în jumătate fiecare dintre cele 4 linii trasate, marcând punctele respective. Măsurați 1 cm spre interiorul dreptunghiului din mijlocul primei linii trasate (cea mai lungă din partea de sus) și însemnați punctul respectiv. Măsurați 0.5 cm spre interiorul dreptunghiului din mijlocul celei de-a doua linii (cea mai lungă de jos) și marcați punctul respectiv. Măsurați 0.7 cm și, respectiv, 0.4 cm spre exteriorul dreptunghiului, începând de la mijlocul liniei scurte inferioare și centrul liniei scurte superioare — marcați punctele respective. Uniți toate punctele după cum este indicat în imaginea de mai jos.

5.Și gata! Mai rămâne să transferați tiparul pe material și să coaseți masca. Dacă nu vor exista greșeli, veți fi surprinși, când veți vedea cât de exact se așează masca pe față. Este într-adevăr anatomică!

Aveți grijă de dumneavoastră!

Spor la treabă!

New