Mobila restaurată, care chiar poate fi folosită în casă!

Recent ne-a venit ideea să creăm o piesă de mobilier de sine stătător. Dar, după ce am studiat tema respectivă, am înțeles că acest lucru nu este chiar atât de simplu: ușor de zis, greu de făcut.

Mai întâi trebuie să cauți și să cumperi lemnul potrivit. Apoi trebuie să-l tai până la mărimea necesară, să-l sfredelești, să-l polizezi, să unești piesele obținute între ele și multe, multe altele. De aceea, am decis să amânăm ocupația respectivă, cel puțin până vor mai crește copiii (întotdeauna este confortabil să te ascunzi după cineva, ca să-ți maschezi lenea, nu-i așa?).

Astfel am hotărât ca pentru început pur și simplu să încercăm să restaurăm mobila veche, să-i oferim o nouă viață!

Am început prin a căuta informații despre restaurarea mobilei pe Internet. Dar, spre uimirea noastră, se pare că majoritatea articolelor sunt despre cum poți modifica o valiză veche, cum poți include scara în designul unei încăperi sau cum poți face o masă dintr-o ușă veche. Nu avem nimic împotriva acestor lucruri, dar ele sunt prea exotice pentru noi.

Și atunci s-a născut ideea de a realiza o colecție orientată mai mult spre viața cotidiană, ca să arătăm cum pot fi „reanimate” lucrurile vechi, care chiar și acum stau în casele noastre sau se prăfuiesc în garaj sau în alte locuri de depozitare.

Vă invităm să priviți colecția rezultată! Sperăm că inspirația vă va vizita!

Prezența sa pe hol este foarte confortabilă. De acum încălțămintea poate fi depozitată în interiorul lui, iar încălțatul poate fi realizat pe șezute.

1.

Probabil în casa fiecăruia se găsește un scaun sau un fotoliu vechi, care ar trebuie demult aruncat, dar este păstrat din cauza amintirilor (de aceea, cel mai probabil el încarcă casa de la țară sau balconul).

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

În câmpul nostru vizual au ajuns și 2 măsuțe. Am avut o asemenea măsuță rotundă și cu vreo 2 ani în urmă am dăruit-o cuiva, deoarece ne încurca. Iar acum, bineînțeles, ne pare rău. Iar cea de-a doua masă seamănă cu biroul, pe care-l aveam în copilărie: pe ea se afla o sticlă mare, iar sub sticlă — un calendar mic, tabla înmulțirii și multe altele. Probabil mulți își amintesc de asemenea birouri…

9.

10.

Slăbiciunea noastră sunt comodele și tot felul de noptiere! Ne plac foarte mult. De aceea, am adăugat multe în colecția respectivă.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Iată și colecția numeroasă de diferite dulapuri:

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

Iar la sfârșit vrem să vă oferim câteva idei pentru părinți și copiii lor. Asemenea bucătărioare costă destul de mult. De aceea, nu trebuie să plătiți în plus pentru ceea ce puteți confecționa de sine stătător!

26.

27.

28.

Cam atât! Sperăm că v-a plăcut articolul! Majoritatea mobilei din aceste imagini este din anii 1980-1990. De aceea, nu ar trebui să apară probleme cu căutarea obiectelor, care necesită restaurare (cu siguranță, le veți găsi în casele bunicilor).

Ne vom bucura, dacă vă vom inspira cu acest articol și vă vom ajuta să vă reînnoiți designul locuințelor!

Spor la treabă!

New